Més de 250 alumnes de Granollers participen en la trobada de cooperatives escolars

Avatar photo
Els dies 18 i 25 de maig l’alumnat vendrà els seus productes al mercat del dijous

10 Grups de sis escoles han presentat aquest divendres els seus projectes de cooperativa en ele marc de la 13a edició del projecte “Cultura emprenedora a l’escola”.

Les cooperatives que han participat en aquesta edició són:

  • Educem: Dodo Team

  • Granullarius: Granuxpres (6è A) i Aquatic Art (6è B)

  • Joan Solans: MISU (6è A)

  • Lledoner: Els 27 campions (5è A) i Dragon of Art (5èB)

  • Mestres Montaña: Crazy Crafts (6è A) i Team B (5è B)

  • Salvador Llobet: Eco Scoop (5è A) i The best Craft (5è B)

A la trobada, cada cooperativa ha presentat els prototips dels productes que han creat durant aquest curs, entre els quals destaquen polseres, espelmes, punts de llibre, llapis de colors, adhesius i clauers. Els portaveus de cada cooperativa han destacat que els productes estan elaborats amb materials reciclables, apostant així per la sostenibilitat. A més, tots els projectes escolars tenen pensat donat una part dels seus beneficis a entitats solidàries com per exemple, a la Fundació d’Ajuda Oncològica Oncovallès, El Xiprer o a l’Associació Protectora d’Animals de Granollers.

Per altra banda, l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’activitats comercials, ha fet tallers relacionats amb la imatge corporativa i les tècniques de venda. I és que els dies 18 i 25 de maig, les cooperatives vendran els seus productes al mercat dels dijous. També els han explicat les fases de venda d’un producte i els han donat consells per atraure l’interès dels clients.

Treball dels valors de la cultura emprenedora a l’escola

La finalitat del projecte és treballar el foment de la cultura emprenedora en el cicle superior de l’educació primària, per desenvolupar-ne els valors, hàbits i capacitats clau: observació i exploració, iniciativa i creativitat, responsabilitat, presa de decisions i assumpció de risc, flexibilitat i perseverança, recerca i optimització de recursos com la informació i les tecnologies, cooperació i la solidaritat, coneixement i respecte de l’entorn, i treball col·laboratiu i en equip.

El projecte aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa, i reforça un vessant de responsabilitat social.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’incendia una nau a Sant Pere de Ribes

Notícia següent

‘Les dones decidim’ recull la història i memòria del feminisme a Tarragona

Notícies relacionades