Una vintena de veïns d’un edifici de Barcelona han resultat intoxicats per la fumigació irregular d’un restaurant situat a la base del bloc de pisos.
Segons ha avançat el ‘324’, els fets van succeir durant la matinada del diumenge, quan els veïns d’un bloc de pisos de Sant Martí van començar a veure’s envoltats de fum.
Tot i que inicialment van pensar que es tractava d’un incendi, finalment ha resultat ser una fumigació irregular en un restaurant de menjar asiàtic situat als baixos de l’edifici.
En total, una vintena de persones van haver de ser traslladades als hospitals del Mar i de Sant Pau per recomanació de l’Institut Nacional de Toxicologia, tot i que finalment cap dels afectats va requerir quedar-se ingressat. Malgrat això, van patir símptomes lleus d’irritació que alguns d’ells encara manté.
Segons assenyalen els Bombers de Barcelona en un informe, el motiu del fum va ser l’ús d’un producte per eliminar paneroles al restaurant. Concretament, es va fer servir un biocida aplicat en bomba de fum, però sospiten que no es van fer servir les dosis i formes correctes per a aplicar-lo. Per aquest motiu, el producte es va concentrar i després es va dispersar per l’edifici.
Una altra de les irregularitats del cas és que aquest producte no està registrat a la UE, i per tant, no compta amb l’autorització per al seu ús. En cas de fer-se servir, només el pot aplicar personal qualificat i autoritzat.
La Guàrdia Urbana de Barcelona ha clausurat el local de manera preventiva fins que avanci la investigació i es determinin les circumstàncies exactes de l’incident i es dirimeixin les responsabilitats pertinents. El local no podrà reobrir fins que s’apliquin les mesures que li demana l’Agència de Salut Pública de Barcelona.
Alguns dels veïns han denunciat el local de forma individual als Mossos d’Esquadra, però la comunitat de veïns està estudiant la possibilitat d’ampliar-la a tot l’edifici.