2 parcs de Sant Joan Despí entre els més ben valorats de l’Àrea Metropolitana

Els parcs de Torreblanca i la Fontsanta

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Els parcs de Torreblanca i de la Fontsanta, situats a Sant Joan Despí, tornen a estar entre els més ben valorats de tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L’enquesta de satisfacció realitzada per l’AMB a les persones usuàries dels 52 parcs metropolitans l’any 2021 situa els de Torreblanca i la Fontsanta dins dels cinc espais verds amb millor nota.
Tant el parc de la Fontsanta com el parc de Torreblanca treuen una nota superior al 8, molt per damunt de la mitjana metropolitana i millorant la xifra de l’any anterior. Entre els aspectes més ben valorats dels dos parcs metropolitans de Sant Joan Despí hi ha la tranquil·litat, l’ambient, la neteja, el civisme, la seguretat, el disseny, la jardineria, les zones de jocs infantils i l’enllumenat.
Els parcs de Torreblanca i de la Fontsanta són un actiu natural, ambiental i social de la ciutat, espais per al lleure, el passeig, l’esport, la sociabilització… Els parcs proporcionen múltiples beneficis per a la qualitat de vida de les persones, i això s’ha fet especialment palès durant la pandèmia de la COVID-19, quan han esdevingut espais imprescindibles com a entorns oberts, segurs i saludables.
El parc de la Fontsanta té una superfície de 162.266,66 m2 i el de Torreblanca, 95.938,68 m2. Tots dos parcs compten amb múltiples serveis, disposen d’una gran riquesa de fauna i flora i, al llarg de l’any, compten amb una programació d’activitats d’educació ambiental mitjançant la Jugatecaambiental.