fbpx

2.400 denúncies per abandonar escombraries a la via pública a Cornellà

Avatar photo

De gener a octubre d’aquest any, la Guàrdia Urbana de Cornellà ha imposat un total de 2.421 multes per infraccions relacionades amb l’Ordenança de Convivència, modificada recentment amb l’enduriment de les sancions, amb la finalitat de persuadir i penalitzar actes delictius contra l’espai públic. De la totalitat de les sancions, el 48% tenen a veure amb sancions per consum d’alcohol a la via pública, el 32,5% per l’abandó d’escombraries i residus fora dels contenidors i no fer-ne un ús correcte dels mateixos i al voltant del 10% tenen a veure amb l’abandó d’excrement de gossos al carrer.

Les multes poden anar dels 850 euros als 1.501 en casos de reincidència i fins a 3.000 euros quan s’abandonen elements voluminosos a l’espai públic. L’Ordenança estableix que les multes es puguin canviar per treballs comunitaris, a petició de les persones sancionades. També els establiments comercials han estat objecte d’inspecció per detectar comportaments que poden afectar el conjunt de la ciutadania i que també estan recollits a l’Ordenança. Fins al mes d’octubre de 2023, s’han imposat sancions a més una trentena d’establiments.

 

Tipologia de sancions i imports

Llençar o abandonar residus (bosses d’escombraries, cartrons, etc) a la via pública 850 euros i 1.501 en casos de reincidència
Donar menjar als animals a la via pública 850 euros i 1.501
Llençar o abandonar residus voluminosos fora dels espais adequats i utilitzant vehicles per al transport 2.001 euros
Actes de vandalisme al espai públic i/o desperfectes mobiliari urbà De 600 a 1.000 euros

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Aprovat el projecte per a la depuradora d’aigües residuals de Blancafort

Notícia següent

Cacen un exemplar gegant de senglar a les muntanyes del Baix Camp

Notícies relacionades