Andorra treballa per disposar d’un vol regular a Londres des de La Seu

L'executiu del Principat assenyala que "més de 100.000 britànics" van visitar Andorra durant l'any passat i que s'està actuant "per tal que la connexió París, Lisboa i Londres sigui una realitat"

Imatge on es veuen els passatgers que han participat en un simulacre de seguretat a l'aeroport d'Andorra - La Seu fent cua a l'exterior de la terminal. CEDIDA

El Govern d’Andorra treballa per disposar d’una connexió aèria des de la Seu d’Urgell fins a Londres. Es tractaria d’un vol regular que se sumaria a la línia actual amb Madrid. En aquest sentit, el ministre de Presidència, Economia i empresa d’Andorra, Jordi Gallardo, es va reunir la setmana passada amb el ministre de Comerç Internacional del Regne Unit, Ranil Jayawerdana, per treballar en aquesta possibilitat.

L’executiu del Principat assenyala que “més de 100.000 britànics” van visitar Andorra durant l’any passat i que s’està actuant “per tal que la connexió París, Lisboa i Londres sigui una realitat”. D’altra banda, i segons informa ‘Segre’, el govern d’Andorra està fent passos per sol·licitar un punt duaner propi que permeti l’arribada de turistes de fora de l’espai Schengen a l’aeroport d’Andorra-La Seu.

En aquest sentit, el ministre Gallardo va enviar una carta al ministeri d’interior espanyol, Grande-Marlaska, per aprofundir en aquesta qüestió. Alhora, el govern espanyol ha garantit en diverses ocasions que, un cop la infraestructura disposes d’un sistema d’aproximació instrumental amb GPS, es farien els passos necessaris perquè l’aeroport pugui rebre avions de fora de l’espai Schengen.