VIII Viquimarató de la Llengua Catalana amb la participació de la Biblioteca Nacional i Política Lingüística

Al llarg d’aquesta setmana s’ha celebrat la VIII Viquimarató de la Llengua Catalana, organitzada per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Amical Wikimedia en coordinació amb el Ministeri de Cultura i Esports del Govern d’Andorra i altres òrgans encarregats de la política lingüística als territoris de parla catalana.

Enguany el tema que s’ha proposat treballar és la música en català i, com ja es va fer l’any passat, s’ha comptat amb la implicació dels set territoris: l’Alguer, Andorra, Catalunya, la Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià. En aquest sentit, els governs andorrà, aragonès, balear, català i valencià, a més de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà i la Delegació del Govern a Itàlia a l’Alguer, han treballat per implicar el màxim d’entitats, associacions i persones en aquesta activitat.

La Viquimarató de la Llengua Catalana és una activitat programada anualment en què participen voluntaris d’arreu amb l’objectiu d’ampliar els continguts en llengua catalana a la Viquipèdia amb referències fiables.