fbpx

Unió Laurediana + Demòcrates + Acció + Independents aposta per una xarxa de calor

Avatar photo

Unió Laurediana + Demòcrates + Acció + Independents aposta per una parròquia sostenible. En els darrers anys s’han implementat  millores i mesures responsables en àrees de la parròquia com la conservació de la biodiversitat, l’eficiència energètica i la reducció de residus. Gràcies a aquesta gestió, el comú ha reduït en un 17% les emissions comunals de CO₂.  

Seguint en aquesta línia, un dels principals projectes de la candidatura és implementar una  xarxa de calor als edificis públics provinent de la massa forestal dels boscos de la parròquia, com explica el cap de llista Josep Majoral, “l’objectiu és subministrar, amb energia tèrmica com a mínim els edificis públics del centre de la parròquia. Per exemple, l’escola andorrana, l’escola francesa, la casa comuna, l’ampliació de la universitat, el Centre cultural, la UDA i la futura  residència universitària”.

La candidatura proposa que la xarxa de calor funcioni mitjançant la  biomassa extreta dels extensos boscos de Laurèdia, un fet que, de retruc, ajudaria a mantenir els boscos nets des d’un punt de vista turístic i mediambiental, a protegir-los davant el risc d’incendi i la descarbonització de la parròquia, deixant de consumir energia fòssil en els edificis  públics.

Una altra de les propostes és promoure la generació d’energia elèctrica neta a partir de la  instal·lació de panells fotovoltaics. El projecte inclou la creació d’un parc fotovoltaic, situat a la  zona de Coll de Jou, aportant així un petit gra de sorra a la independència elèctrica del país, facilitant la participació publicoprivada i donant oportunitat de negoci a l’emprenedoria.

Amb l’objectiu de continuar reduint la petjada de carboni i millorar la mobilitat a la parròquia  es vol amb també un carril segregat per a les bicicletes i anar renovant la flota de vehicles del  comú per vehicles elèctrics, a mesura que calgui comprar-ne de nous.

Sant Julià és la parròquia amb més explotacions agrícoles del país, per això, el candidat Josep Majoral considera que cal afavorir el sector primari, vetllant per la continuïtat del relleu  generacional, donant suport econòmic a la ramaderia i col·laborant amb la producció de  productes de km 0 mitjançant incentius fiscals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un grup de 6 nois enganyen i violen una noia a la Part Alta de Tarragona

Notícia següent

Tàrrega enceta la 24a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals

Notícies relacionades