Un pic de gairebé 200 nous contagis fa repuntar els casos de Covid

El nombre d’ingressats a l’hospital baixa de 36 a 34, els quals 14 a cures intensives

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Segons publica el diari digital Altaveu, al Principat s’està donant un nou pic de positius per Covid en l’evolució sanitària. Segons les dades apuntades des de Salut, entre aquest dimecres i dijous s’han detectat gairebé 200 noves infeccions. Això ha provocat un repunt dels casos actius, que tornen a superar els 1.700, dels quals 34 es troben ingressats a l’hospital. Al sistema escolar també s’ha produït una considerable reducció de les classes amb alumnes confinats.

Aquest dijous, tanmateix, s’han donat 183 altes però tot i així, no equilibra l’increment de nous pacients, que superen novament els 1.700 i se situen en 1.707, quinze més que dijous.

El Govern ha confirmat una nova defunció provocada per la pandèmia i és la víctima 139 a causa de la Covid al Principat.

Pel que fa al sistema escolar, la situació millora coincidint amb l’arribada de les vacances de Nadal. El nombre de classes amb alumnes confinats es redueix de forma sensible: passen de 88 a 34. D’elles, 26 completament aïllades i 8 amb només alguns estudiants afectats. A banda, sobre 119 grups més es fa vigilància passiva.

Pel que fa a la vacunació, al llarg del dimecres es van inocular prop de 1.500 vaccins. Principalment, terceres dosis. El nombre de persones que ja han rebut aquesta darrera tongada del fàrmac frega les 16.000.