Ubach es reuneix amb el ministre d’Afers Exteriors de la República Txeca

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha mantingut aquest dimarts una reunió  telemàtica amb el ministre d’Afers Exteriors de la República Txeca, Jakub  Kulhánek. Es tracta de la primera trobada entre ambdós ministres, ja que Kulhánek  va prendre possessió del seu càrrec el passat mes d’abril.  

Aquesta reunió telemàtica, a petició del país eslau, ha permès al ministre Kulhánek  presentar-se i es produeix a pocs dies de la celebració del 25è aniversari de  l’establiment de relacions diplomàtiques entre ambdós països, que tindrà lloc el  proper 12 de juliol i en el marc del qual es publicarà una declaració conjunta.  

Els ministres també han intercanviat sobre els diversos temes bilaterals i europeus  en curs. Així, en l’àmbit bilateral, han tractat sobre la situació sanitària, les  restriccions i el seu impacte en el turisme, la possibilitat d’iniciar negociacions d’un  CDI aixi com del lectorat de llengua catalana a la Universitat Carolina de Praga.  

En l’àmbit europeu, el ministre Kulhánek s’ha interessat per les negociacions de  l’Acord d’associació amb la UE. En aquest sentit, la ministra ha fet el punt sobre el  seu estat actual, així com l’agenda per als propers mesos. De fet, cal recordar que  la República Txeca assumirà la presidència del Consell de la UE al juliol de 2022,  per tant, el seu suport en l’àmbit de les negociacions amb la UE serà molt important  per a Andorra.