Tret de sortida a la 59a Temporada de Teatre d’Andorra

Com és habitual, la Temporada de Teatre s’allargarà d’octubre a gener amb espectacles molt diversos. L’han presentat aquest dilluns davant dels mitjans de comunicació la cònsol menor, Mireia Codina, i el conseller de Cultura i de Promoció Turística d’Andorra la Vella, Miquel Canturri.

La 59a Temporada de Teatre arrencarà a Sant Julià de Lòria el proper 9 d’octubre amb una producció de la JOCAND, Arrels d’arreu. Un espectacle de creació dirigit per Ester Nadal al voltant de la identitat i la memòria dels avis i les àvies. És el segon projecte de la companyia després de La tercera onada que ja va ser al Claror el setembre de l’any passat.

La següent cita serà a Andorra la Vella amb el recuperat Festival internacional de pallasses d’Andorra, que comptarà amb 5 representacions. Del 14 al 16 d’octubre, el Teatre Comunal acollirà Virgínia Imaz: Sex o no sex, Gardi Hunter: La costurera i Cia. Pepa Plana: Si tu te’n vas. També hi haurà Pallasses a la Llacuna els dies 15 i 16: Clara del ruste:ClaraEva i Cristina Solé:WeetFloor.

Els dies 28 i 29 d’octubre arribarà a l’escena laurediana amb una producció de l’ENA, Quatre dones i el sol, dirigida per l’andorrà, Roger Casamajor.
Tal com ha destacat Mireia Codina, s’ha apostat per les produccions del país, amb espectacles de la JOCAND i l’ENA, i mantenint la col·laboració amb l’Ambaixada de França.

En clau d’humor, un dels millors pallassos del moment, Guillem Albà, aturarà la seva gira de Jaleiu a Andorra la Vella l’11 de novembre. Un show vitalista amb música en directe.

En col·laboració amb l’Ambaixada de França i amb el suport de la Representació del Copríncep francès, la Companyia Cirque Le Roux presentarà La nuit du cerf el 24 de novembre a l’auditori Claror. La col·laboració entre l’Ambaixada i el Comú de Sant Julià de Lòria, que ja es va fer palesa en la 53a, 54a i 56a temporades, s’amplia amb un espectacle infantil en francès el 26 de novembre amb Prise de terre de la companyia, Le Poisson Soluble. Es tracta d’un espectacle que va obtenir el premi del jurat al Festival de Marionetes d’Ovar, a Portugal, el passat mes de juny.

Al desembre, el dia 2, Andorra la Vella aposta per un concert teatral adreçat a tota els públics, Concerto a Tempo d’Umore a càrrec de l’Orthemis Nova Orquestra de Cambra de l’Empordà.

Com és tradicional, la Temporada de Teatre clourà amb la representació d’Els Pastorets. Serà la 28a edició d’aquesta obra tan lligada a Sant Julià de Lòria que enguany estarà dirigida per Cristina Pericas i Núria Montes. Es podrà veure els dies 26 i 28 de desembre això com el 2 i 6 de gener.