Dissabte, 18 de gener de 2025
És notícia

El tortell de Reis, un èxit de vendes per tancar les festes de Nadal a Andorra

Avatar photo
Enguany, els preus dels tortells han experimentat un lleuger increment a causa de l’encariment de certs productes

Les festes de Nadal arriben al seu final aquest dilluns amb l’esperada celebració del Dia de Reis, una jornada que es completa amb l’obertura dels regals i, per descomptat, el tradicional tortell de Reis. A Andorra, aquesta tradició continua ben arrelada i les pastisseries de la zona han estat rebent comandes i venent tortells des de fa dies, amb varietats per a tots els gustos.

“És un producte molt venut”, assegura Alexis Estopiñán, gerent de la pastisseria Youcakes by Estopiñán, situada a Escaldes-Engordany. L’establiment, que ha notat una gran demanda, ven els seus tortells pels tres canals possibles: telèfon, venda presencial i a través de la seva pàgina web. “Ja portem temps, quan venien a comprar el tronc de Nadal, també venien a buscar el tortell”, afegeix Estopiñán, que destaca la diversitat de la seva oferta: tortells sense lactosa, amb diferents farcits o sense fruita confitada. A més, ofereixen una opció especial, la galette des rois, un pastís típic de territoris francòfons que també es consumeix en aquesta data.

Malgrat aquesta àmplia gamma de productes, el tortell de “brioix amb fruita i nata” és, segons el responsable de la pastisseria, el més demandat. L’establiment ha tingut un bon balanç de vendes durant tot el Nadal, amb encàrrecs i vendes que arriben tant a nivell local com online.

Per altra banda, la pastisseria De Lisi Ós, també d’Escaldes-Engordany, no ha començat a vendre els tortells fins aquesta setmana, ja que els cuinen pràcticament el mateix dia de la venda. “Hem rebut comandes des del 24 de desembre i a partir del cap de setmana els clients podran recollir els encàrrecs”, explica Mar Castro López, dependenta de la botiga. Els tortells més sol·licitats són els de nata i els de crema, però enguany també han atès una petició molt particular: un tortell de cafè de moca, que mai havien fet abans. “Aquesta demanda especial és una novetat d’enguany”, assegura Castro.

Des de la pastisseria De Lisi Ós, han aconseguit duplicar les vendes en comparació amb l’any passat, gràcies a l’augment de les comandes per a altres dolços nadalencs com els canapès, el tronc de Nadal i el pastís de Cap d’Any.

Preus més alts per l’encariment dels productes

Enguany, els preus dels tortells han experimentat un lleuger increment a causa de l’encariment de certs productes, com la xocolata i la mantega. A la pastisseria De Lisi Ós, els preus han pujat entre 2 i 3 euros per tortell, especialment degut a l’augment dels costos de la mantega de bona qualitat. “La xocolata i la mantega s’han encarit moltíssim, sobretot la mantega bona”, explica Castro.

A Youcakes by Estopiñán, el preu dels tortells ha experimentat un augment moderat d’entre l’1% respecte a l’any anterior, tot i que l’establiment ha aplicat promocions per incentivar les compres online, com ara un descompte de cinc euros per a futures compres amb la compra d’un tortell de Reis.

Les pastisseries d’Andorra continuen demostrant que la tradició del tortell de Reis segueix ben viva, amb una gran acollida per part dels clients que volen gaudir d’aquest dolç deliciós per tancar les festes nadalenques.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Incendi habitatge Badalona

Crema completament un habitatge a Badalona

Notícia següent

El metro registra la nit de Cap d’Any amb més validacions de la seva història

Notícies relacionades