Torna l’espai de diàleg per a famílies d’adolescents al Rusc d’Andorra la Vella

L’objectiu és resoldre els neguits i els dubtes de les famílies, trobar solucions i intercanviar informació

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Rusc, l’espai del Servei de Joventut del Comú d’Andorra la Vella, tornarà  a acollir l’espai de diàleg per a famílies d’adolescents a partir d’aquest dimecres, 27 de setembre. Es tracta d’una trobada que es realitzarà regularment un cop al mes i que s’emmarca en el projecte ‘Trobem-nos’, on es realitza una sèrie d’activitats per als joves i dirigides per Yolanda Blanco, psicòloga infantojuvenil del CRAC (servei impulsat pel Servei de Joventut i l’àrea de salut mental del SAAS).

L’Espai de diàleg per a famílies té l’objectiu de resoldre els neguits i els dubtes que puguin sorgir en la convivència. Així, durant la trobada, els participants podran treballar de forma conjunta i col·lectiva, connectant així les diferents famílies perquè puguin trobar solucions i intercanviar informació, arribant a crear un espai de suport.

Per poder participar en aquest espai, les persones han de traslladar de forma prèvia i anònima les preguntes que tinguin mitjançant un enllaç.  Durant la trobada, els participants oferiran respostes o solucions que  considerin, per tal de posar-les en comú i valorar-les. Aquesta dinàmica es fa servir habitualment amb els adolescents sota el nom de “Preguntes anònimes”, i pretén donar un espai de seguretat per compartir inquietuds i neguits, així com experiències per tal d’aportar una solució. La primera trobada es realitzarà dimecres, 27 de setembre, a les 20 h al  Rusc, a l’espai d’informació i dinamització per a joves situat al primer pis de l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila. Les següents tindran lloc el 25  d’octubre, el 22 de novembre i el 20 de desembre.

 

‘Trobem-nos’, l’espai de reflexió per a joves

L’espai de diàleg per a famílies d’adolescents s’emmarca dins del projecte  ‘Trobem-nos’, una proposta del Servei de Joventut dirigida als joves per tal  de donar-los eines per gestionar diferents aspectes de la seva vida. El  passat dimecres, 13 de setembre, va arrancar amb ‘Expressart’.

La primera  xerrada va tractar l’ansietat amb ‘Ecoansietat, l’art i les preguntes a  l’Antropocè’, i seguirà el dimecres, 4 d’octubre, amb ‘I tu, què hi veus? La  mirada fotogràfica’. Seguidament, se seguirà amb el projecte ‘Ansie… Què?, el dimecres 8 de novembre, amb ‘Mengem o ens alimentem? El que  mengem pot influir en la nostra salut mental?’. Continuarà el 6 de  desembre amb ‘Que els exàmens no et rallin!’. Finalment, cada dimecres  el Rusc ofereix un espai de relaxació, de 15.30 a 16 h, per tal que els joves  puguin desconnectar.