S’augmenta fins a 20 les persones que poden fer trobades en exteriors

El Govern ha anunciat el relaxament d’algunes de les mesures vigents

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat aquest dijous que les dades sanitàries relacionades amb la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 continuen estables a la baixa. Així, el titular de Salut ha apuntat que la taxa de reproducció segueix estable al voltant d’1 i només s’han detectat 8 positius els darrers dos dies. A més, des de dilluns no hi ha cap pacient de coronavirus ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Donades aquestes dades, Martínez Benazet ha anunciat el relaxament d’algunes de les mesures vigents. Un dels punts acordats durant la sessió de Consell de Ministres fa referència al nombre de persones que poden reunir-se en trobades familiars o d’amics: es manté el topall de deu persones en espais interiors, però la xifra s’amplia fins a vint en el cas que es realitzin a l’aire lliure.

El ministre també ha destacat que a partir de demà, quan entri en vigor el nou Decret de mesures, tampoc serà necessari que es duguin registres dels usuaris de bars i restaurants, cases pairals, assistents a actes culturals o esportius ni als parcs infantils d’interior. La resta de mesures es mantenen com fins ara.

Actualització sanitària de l’9 de setembre

Joan Martínez Benazet també ha actualitzat les dades referents a la pandèmia. La xifra total de casos des de l’inici és de 15.078 persones i es registren un total de 14.904 altes. El total de defuncions fins a la data és de 130. Actualment hi ha 44 casos actius.

Pel que fa als vaccins contra la COVID-19, des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 95.967 vacunes –51.160 primeres dosis, 46.710 segones i 97 terceres–, el que suposa que gairebé el 70% de la població ja ha rebut la pauta completa de la vacuna. El ministre ha donat a conèixer que les xifres de les darreres setmanes evidencien que el 70% dels contagiats no s’havien vacunat.

Paral·lelament, el titular de Salut ha recordat que aquest dijous s’ha iniciat la vacunació als joves d’entre 12 i 15 anys amb prop d’un miler d’administracions. Les preinscripcions per a les persones que vulguin accedir al vaccí i que encara no ho hagin fet poden seguir realitzant-se a www.govern.ad/preinscripcio o al telèfon 775019.