Saps quant costa diàriament un llit d’UCI per un malalt de Covid?

Un llit UCI costa 2.200 euros al dia. Per tant, un malalt amb Covid-19 hospitalitzat durant un mes suposa una despesa sanitària de 57.000 euros

Segons publica el Diari d’Andorra, un llit de la UCI per a un malalt de Covid representa un cost per a la sanitat pública d’entre 2.000 i 2.200 euros diaris.

D’acord amb les xifres que les que disposa el ministeri de Salut, un malalt es pot estar una mitjana de 26 dies, la qual cosa suposa que un malalt de coronavirus a l’UCI suma una despesa d’uns 57.000 euros. En canvi, segons dades del SAAS, un pacient que hagi d’ingressar a l’UCI d’una malaltia diferent al Covid, té un cost d’entre 700 i 750 euros de mitjana diària. L’import també varia molt pel temps que un malalt de Covid s’ha d’estar a l’UCI, respecte a qualsevol altra dolença, que sol ser de pocs dies.

La diferència rau en què el pacient malalt de Covid-19 té un consum de material hospitalari i de productes farmacològics, superior als altres malalts, a banda dels equips de protecció individual que ha d’utilitzar el personal sanitari i el derivat de la imprescindible ventilació mecànica.

A banda també es generen sobrecostos indirectes que s’han de comptar, com els vinculats a les diferents àrees funcionals dels hospitals, l’increment dels subministraments i serveis i també els treballs realitzats per altres empreses associades a l’activitat hospitalària, entre les quals, la neteja, la seguretat i la gestió dels residus biosanitaris.