Dimarts, 6 de maig de 2025
És notícia

Sant Julià de Lòria acull l’Agenda social AMIC per trencar tabús sobre el càncer

Avatar photo
El cicle ha arrencat aquest dilluns 5 de maig i s’estendrà fins al dia 16, amb tot un conjunt d’activitats divulgatives, esportives i de sensibilització

Sant Julià de Lòria ja està a punt per acollir l’Agenda social AMIC, un esdeveniment que vol trencar tabús sobre el càncer i apropar a la ciutadania les noves opcions terapèutiques menys invasives. Organitzat pel comú lauredià, l’empresa biotecnològica andorrana Cellab, la Universitat d’Andorra, Assandca (Associació contra el càncer) i AMIC (Andorra Microbiologia Immunoteràpia i Càncer), el cicle ha arrencat aquest dilluns 5 de maig i s’estendrà fins al dia 16 del mateix mes amb tot un conjunt d’activitats divulgatives, esportives i de sensibilització.

La jornada arrencarà amb la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Jo soc la vida’, de Chiqui Novis, al Centre Cultural Lauredià. A partir d’aquí, es desenvoluparà un programa variat, que inclou una taula rodona amb referents mèdics del camp de la microbiota i la immunoteràpia, el dia 6. També tindrà a lloc una acció ciutadana i social en forma de llaç humà contra el càncer, el dia 7, i una classe magistral solidària de fitness dirigida per la ‘influencer’ Patry Jordan, el dissabte 10. Aquesta serà l’única activitat de pagament, ja que els beneficis aniran destinats a Assandca.

Amb la col·laboració d’experts del prestigiós Hospital Clínic de Barcelona, les jornades volen transmetre el missatge que el càncer no és el final de la vida, sinó un repte davant del qual la ciència ja ofereix alternatives menys agressives i amb millors perspectives de vida.

Paral·lelament a aquest esdeveniment, entre el 7 i el 9 de maig, la Universitat d’Andorra acollirà unes jornades formatives sobre microbioma i immunoteràpia per a professionals de la salut. Aquestes seran organitzades pel Centre de Diagnòstic Biomèdic (CDB) de l’Hospital Clínic de Barcelona – Universitat de Barcelona, la Universitat d’Andorra i Cellab – CDMO. La proposta té com a objectiu proporcionar als professionals sanitaris una comprensió integral sobre la interacció entre la microbiota i el sistema immune, així com les aplicacions clíniques de la immunoteràpia, a través de sessions pràctiques i teòriques.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Agricultura inicia la prova pilot perquè els ramaders puguin seguir el bestiar amb GPS

Notícia següent

VÍDEO | Els Bombers fan 36 serveis fins a les 18 h per les pluges i calamarsades

Notícies relacionades