El comú de Sant Julià amplia el seu parc elèctric de mobilitat

La mobilitat amb transport elèctric és una forma de lluitar contra el canvi climàtic i la petjada de carboni.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Amb la finalitat de tenir una parròquia més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, el comú de Sant Lulià de Lòria ha publicat l’adjudicació del concurs per a la mobilitat sostenible, segons ha publicat el diari digital Altaveu.

Per això l’empresa que ha guanyat el concurs posarà en circulació 25 patinets, 6 motocicletes i 2 cotxes que contribuiran a la sostenibilitat mediambiental i a minimitzar la petjada de carboni a la parròquia. Els usuaris dels 25 patinets, sis motocicletes i dos cotxes, tots elèctrics, no hauran de pagar a les zones blaves d’aparcament i en cas de deixar el vehicle en un pas de vianants, en una zona de càrrega i descàrrega o en el cas que es produeixi qualsevol infracció, l’import de la sanció anirà a càrrec de l’empresa concessionària.

A més, i segons el plec de bases, haurà de pagar un cànon (impostos no inclosos) per cada vehicle que posi en circulació. És d’1 euro pels patinets elèctrics, de 20 per als cotxes i sense cap cost en el cas de les motocicletes. El concurs nacional es va convocar el passat 20 d’octubre i el termini d’execució és un any renovable fins un màxim de sis. L’adjudicació es va aprovar durant la sessió de la junta del Govern del passat dia 9.