Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Sant Julià de Lòria cedeix a la Biblioteca Nacional d’Espanya una important col·lecció de discos de vinil i pedra

Avatar photo

L’any 2008, els hereus de Jean C. Redd i Margarita Morante van fer donació al Comú d’una extensa col·lecció documental

El Comú de Sant Julià de Lòria i la Biblioteca Nacional d’Espanya han signat un conveni mitjançant  el qual la corporació cedeix una col·lecció de discos de vinil i pedra que atresorava des de feia anys.Els cònsols, Josep Majoral i Mireia Codina, s’han desplaçat a Madrid per rubricar la signatura.  

L’any 2008, els hereus de Jean C. Redd i Margarita Morante van fer donació al Comú d’una extensa  col·lecció documental. Conté, entre altres elements, una important fonoteca amb milers de  discos de pedra i de vinil. Aquesta col·lecció es va anar creant al llarg de generacions de la família  Redd i va viatjar per Estats Units, França i Espanya.  

 

L’any 1959, la parella es va instal·lar a Sant Julià de Lòria. Jean Redd havia tingut una vida molt  relacionada amb la música i amb els principals músics de la seva època. També comptava amb  una col·lecció de partitures impreses i manuscrites. 

En un primer moment, la col·lecció es va guardar al magatzem de la deixalleria comunal. Més tard,  quan l’equipament va quedar fora d’ús, es va traslladar a casa Comuna i es va conservar a l’Arxiu  Comunal. 

 

Després de molts contactes amb diferents institucions, la Biblioteca Nacional de España es va  mostrar interessada en la part de la fonoteca formada per la col·lecció de discos de pedra.  Pertanyen als finals del segle XIX i principis del segle XX i n’hi ha uns 3.000 exemplars. 

La Biblioteca Nacional compta amb una important col·lecció de discos de pedra, uns 30.000  exemplars, i té recursos per al seu tractament, conservació i difusió. 

Aquesta institució, la més important per a la conservació del patrimoni històric de l’estat veí, ha  assumit la totalitat de les despeses del transport. Davant la importància d’aquest patrimoni, el  Comú va haver de sol·licitar el vistiplau del Consell Assessor del Patrimoni Cultural per a què  pogués sortir del país.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

19 − eight =

Notícia anterior

Setmana de circ a la Massana

Notícia següent

La Banda Simfònica de la Diputació actua aquest cap de setmana a Amposta i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Notícies relacionades