Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

La trobada entre Espot i Sánchez, “una oportunitat per compartir les conclusions de l’Acord d’associació”

Avatar photo
El portaveu del Govern ha comunicat en roda de premsa els temes tractats aquest 21 de febrer en el Consell de Ministres, entre els quals destaca la visita del cap de Govern a La Moncloa

El portaveu de Govern, Guillem Casal, ha assenyalat que Xavier Espot es desplaçarà a Madrid per reunir-se amb Pedro Sánchez el pròxim 27 de febrer. “És una oportunitat per compartir la conclusió de les negociacions de l’Acord d’associació obtingut durant la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea” ha comunicat Casal a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Durant la seva visita a la capital espanyola, el cap de Govern també es trobarà amb el ministre de Finances, Ramon Lladós, i amb el governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos. Casal ha recordat que la darrera vegada que Espot i Sánchez es van reunir oficialment va ser el passat 22 de juliol a La Moncloa, un any després de la celebració a Andorra de la XXVI Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern.

Un altre dels temes que ha fet públic Casal aquesta tarda es l’aprovació “a proposta dels ministeris encarregats del medi ambient, la salut i del territori” del Reglament relatiu a les condicions d’autorització de l’explotació de les captacions d’aigua destinades al consum humà amb l’objectiu de millorar i simplificar el procediment per autoritzar-les.

El també portaveu de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia ha pronunciat que es tracta d’una “actualització molt tècnica” de la normativa vigent amb la finalitat de “continuar regulant la qualitat sanitària de l’aigua de consum humà per garantir la qualitat de vida de la ciutadania”.

D’aquesta manera, segons especifica el reglament, les administracions comunals hauran de tenir en compte en el seu Pla d’ordenació i urbanisme parroquial (POUP) la classificació de la zona del perímetre de protecció de cada captació “com a sòl no urbanitzable”.

D’altra banda, Cano ha informat que avui ha traslladat al Consell de Ministres la convocatòria d’una taula entre el Govern i els comuns “per pactar de manera coordinada i conjunta la situació del recurs hídric del país”. Aquesta decisió, ha recordat el portaveu, “dona continuïtat a la voluntat del Govern d’anar monitorant la situació meteorològica i disponibilitat del recurs hídric” i que la Llei de Competències d’Andorra “atorga als comuns la capacitat de distribuir l’aigua”.

Programa estadístic anual 2024

Referent al Ministeri de Presidència, “a proposta de la ministra Conxita Marsol”, el Govern ha donat llum verda al Decret d’aprovació del Programa Estadístic Anual 2024, “que incorporarà sis noves activitats”, amb la qual cosa “el grau de desplegament de l’acumulat del Pla estadístic 2022-2025 serà del 97%, amb un total de 223 activitats”.

El Consell Andorrà d’Estadística, que va reunir-se el passat 5 de febrer, va proposar la inclusió per a aquest programa “les activitats sobre indicadors de qualitat de vida, un sistema d’indicadors de la gent gran, indicadors de desequilibris macroeconòmics, indicadors de globalització que avaluïn la interdependència econòmica internacional, i un altre sobre el consum de pesticides”.

Una “novetat” més que s’hi incorpora és la proposta d’incloure com a nova activitat un seguiment mensual de l’índex de vendes del comerç al detall, “vist que s’ha detectat que han augmentat les vendes en aquells comerços per sota dels 2.500 metres quadrats”, ha apuntat Casal.

Selecció d’un nou jutge per Andorra al TEDH

El portaveu de Govern també ha anunciat l’aprovació de “un nou període per a la presentació de candidatures” per la selecció de la llista nacional que el Govern ha de presentar davant de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa per a l’elecció d’un jutge a títol d’Andorra al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

Segons Casal, aquesta decisió arriba després que “les dues anteriors convocatòries no hagin assolit el mínim de tres candidats necessaris per a l’assoliment del procés” i ha afegit que la voluntat des del Govern és “renovar el mandat del jutge per Andorra al Tribunal Europeu de Drets Humans”, ja que el mandat del jutge actual, Pere Pastor, finalitza el pròxim 31 d’octubre.

Creació d’un bàtxelor en màrqueting

En relació amb l’educació, el Govern ha aprovat la creació del títol estatal d’un bàtxelor en màrqueting. “Ha de permetre als titulars exercir en departaments de màrqueting, publicitat i vendes en empreses i altres institucions públiques i privades” o bé “en organitzacions com les agències de màrqueting i comunicació”.

Amb la creació d’aquesta nova titulació estatal per part de l’Executiu s’han definit les característiques que ha de tenir la titulació i que hauran de ser detallades en els plans d’estudis que hauran d’elaborar les universitats que vulguin impartir-la, posteriorment aquests seran validats pel Govern. “De fet, aquest nou títol de bàtxelor estatal s’ha creat a instància de la sol·licitud efectuada per la Universitat Carlemany, la qual té la voluntat d’afegir-lo a la seva oferta formativa en els pròxims cursos acadèmics”, ha explicat Casal.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tres persones opten a ser la representació de l’Alcaldia al poble de Garraf

Notícia següent

S’incendia un habitatge a Sant Boi de Llobregat

Notícies relacionades