El ministre andorrà Jordi Gallardo es reuneix amb el conseller Roger Torrent

En la trobada, Gallardo i Torrent han tractat temes relatius a l’ocupació i el treball, especialment sobre el rol del Servei d'Ocupació com a referent

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, s’ha reunit aquest dilluns amb el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, a Barcelona. La visita dona continuïtat a les diverses reunions al més alt nivell que s’han mantingut els darrers mesos entre membres del Govern i de la Generalitat de Catalunya, i que s’han potenciat especialment després de les visites oficials del cap de Govern, Xavier Espot, i del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

En la trobada, Gallardo i Torrent han tractat temes relatius a l’ocupació i el treball, especialment sobre el rol del Servei d’Ocupació com a referent tant per als demandants de feina com també per a les empreses que n’ofereixen. En aquest sentit, Gallardo ha exposat a torrent les diverses polítiques actives d’ocupació que s’ofereixen des d’Andorra, especialment les que volen donar solucions als inscrits per adaptar-se a les noves tendències del mercat laboral i als nous sectors. Així, el ministre ha recalcat la importància de comptar amb les empreses per concretar i delimitar quines són les necessitats més destacades en cada moment.El ministre i el conseller han coincidit que els reptes d’Andorra i Catalunya són similars però a diferents escales, pel que consideren que iniciatives d’èxit d’un territori poden ser també interessants per l’altre.

D’altra banda, Gallardo i Torrent han parlat sobre les inspeccions de treball, de comes pot millorar la percepció que en té la societat i com exposar que poden suposarun valor afegit per a les empreses. En aquest sentit, han coincidit en establir un full de ruta per difondre aquest paper més enllà del sancionador i el foment de la cultura preventiva.

A banda de Gallardo, també ha assistit a la reunió la directora d’Ocupació i Treball, Laura Vilella. Per part catalana, han acompanyat a Torrent el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, el secretari de Treball, Enric Vinaixa, la directora general d’Indústria, Natàlia Mas, i el director general del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Juan JoséTorres.

Acord entre Andorra Business i Acció

Durant la seva estada a Barcelona, Gallardo i Torrent han signat també un conveni per impulsar la competitivitat de les empreses d’ambdós territoris. És la primera vegada que Andorra Business i Acció –l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat– signen un acord d’aquest tipus, que contempla diverses línies d’actuació per aprofitar sinergies. Així, lesdues administracions han establert un marc de col·laboració per fomentar lainternacionalització, la innovació i la disrupció tecnològica entre les empreses catalanes i andorranes.

En el marc de l’acord, la Generalitat posarà a disposició de les empreses andorranes els serveis que ofereixen la xarxa de 40 oficines d’Acció al món mentre que Andorra Business donarà suport als projectes d’empreses catalanes al Principat.