Record històric de Daniel Berná i amb opcions de victòria a l’Aravell Golf Open by Crèdit Andorrà

El sorià ha tancat avui la primera targeta de dijous amb rècord del camp (-10) i després de concloure la segona volta es manté líder (-14) amb el francès Vaillant

Daniel Berná (Soria, 1992) ja ha enregistrat el seu nom per a la història en el recorregut d’Aravell que aquest any celebra precisament els seus 25 anys de vida. El jugador sorià va tancar aquest divendres a primera hora la primera volta a l’Aravell Golf Open by Crèdit Andorrà, pertanyent a l’Alps Tour, amb una espectacular targeta de 61 cops (-10). Un registre oficial mai aconseguit al camp d’Aravell.

“La veritat és que aquesta primera volta és com si l’hagués jugat a la play”, explicava Berná. “Anava -9 després de 13 forats i fins i tot deixant-me opcions. Vaig estar jugant de manera impressionant”, recordava el soriano, encara ‘flipant’ de com es va desenvolupar la tornada. “El camp em va molt bé perquè s’enganxa molt cop de ferro mitjà i els parells 3 són llargs, però no excessivament, així que em sento molt a gust. Des del tee l’estic enganxant bé, encara que al final cal posar putts”, deia. La parada de dijous per la tempesta no li va suposar cap problema. “Després de tres hores d’espera, vaig començar amb birdie birdie i aquest matí també vaig poder acabar amb un birdie més”, recordava

Berná, que busca el seu primer triomf professional en un any complicat en quedar-se sense espònsor i viatjar i dormir fins i tot a la seva furgoneta, s’ha convertit en un dels favorits a la victòria aquest dissabte després de lliurar aquest divendres una targeta de 67 cops (- 4), per un total de –14. “Més que guanyant dissabte, em veig gaudint jugant a golf, això és important per a mi i si demà coincideix amb el triomf, doncs benvingut sigui”

El sorià, que va jugar al torn de demà, no ho tindrà fàcil per assegurar-se la victòria. En el torn de tarda, el jove amateur francès de 21 anys, Tom Vaillant, va acabar amb una volta de 65 cops (-6) i empata al capdavant amb Berná, en arribar a -14.

Encara que la competència aquest dissabte serà més gran. El primer líder, el finès Alarjavi, després de firmar avui 67 cops (-4), s’ha situat tercer en solitari (-13). Amb -10, l’holandès, guanyador aquest any a l’Alps Tour, Vince Van Deen i l’espanyol Manuel Morugán.

Al Top10, destaca la presència de Javier Ballesteros, a la novena plaça, amb -7, empatat amb Jorge Maicas, el català Alex Esmatges i el fill de Miguel Ángel Jiménez, Víctor Jiménez Bravo. El jove amateur de la FCGolf, Josep Maria Serra, també és troba en aquest grup privilegiat. Entre el grup d’andorrans que juguen com a ‘locals’, el millor és Kevin Esteve, al lloc 25è, amb un total de -4.

A la jornada final d’aquest dissabte, on coneixerem el primer campió de l’Aravell Golf Open by Crèdit Andorrà, hi accediran uns 50 jugadors després que el tall del torneig ha quedat establert a -1.

El torneig el patrocina totalment Crèdit Andorra, amb el promotor, l’exjugador del Tour Europeu, José Manuel Lara, en aquesta primera parada de l’Alps Tour Golf a Espanya, i que reparteix un total de 40.000 euros en premis, dels quals 5.800 aniran per al guanyador.