Dimarts, 13 de maig de 2025
És notícia

Rècord d’assistència a les Nits d’estiu de FEDA Cultura

Avatar photo

Amb una oferta rica i variada que ha inclòs visites guiades, observacions astronòmiques i  col·laboracions artístiques, les nou activitats organitzades per FEDA Cultura en el marc de les  Nits d’estiu als museus han establert un nou rècord d’assistència i han arribat a 786 persones.  Això vol dir que s’ha registrat un augment del 62,4% en comparació amb l’any passat, quan es  van comptabilitzar 484 assistents. Cal tenir en compte, però, que el 2022 es va haver d’anul·lar  la sessió de cinema a la vora del llac a causa del mal temps. 

Aquest any, en un context sense restriccions sanitàries, totes les activitats han omplert  l’aforament previst, i fins i tot l’han superat. S’han hagut de fer dos passis de la visita  teatralitzada “FHASA, la llum de la seva llar” al MW Museu de l’Electricitat, a càrrec de Les  Il·luminades, per satisfer la demanda. Destaca també l’èxit de les dues visites nocturnes al Camí  hidroelèctric d’Engolasters i el recorregut previ al concert del FeMAP, que han requerit la  formació de dos grups en cada ocasió per acomodar a totes les persones interessades. 

 

Les activitats d’observació astronòmica, com cada estiu, continuen sent el plat fort del  programa, apropant a la població coneixements sobre l’espai de manera didàctica en un entorn  privilegiat per gaudir de la contemplació de la lluna, les estrelles i els planetes.  

Així mateix, enguany s’ha pogut projectar en col·laboració amb el Festival Ull Nu la pel·lícula  familiar “Minúsculs, la vall de les formigues perdudes”, despertant entre els més petits la  curiositat pels insectes i la seva importància en els ecosistemes. Els menuts també han pogut gaudir del joc de pistes “Acuita la dinamita!”, tot i que les condicions meteorològiques d’aquell  dia no eren les més favorables. 

 

FEDA Cultura té l’objectiu de continuar contribuint al programa de Nits d’estiu als museus en les  pròximes edicions. Aquestes activitats serveixen per explicar la història de la producció  d’electricitat a Andorra i difondre valors relacionats amb la sostenibilitat, la cultura, la ciència i  les arts en espais singulars com el Camí Hidroelèctric, el Llac d’Engolasters i el MW Museu de  l’Electricitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Busquen l’Emmanuel i el Maxi, de 34 i 29 anys, desapareguts fent surf

Notícia següent

Sabadell instal·la tendals a 6 escoles per generar nous espais d’ombra

Notícies relacionades