L’11a edició de la Cursa Illa Carlemany recapta milers d’euros per a Ucraïna

Aquest dimarts també s’han entregat els premis d’Escola Activa

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, juntament amb la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, i la secretària d’Estat Afers Socials, Joventut i Igualtat, Teresa Milà, ha entregat aquest dimarts el xec amb la recaptació de l’11a edició de la Cursa Popular Illa Carlemany que es destinarà al fons solidari per l’acollida dels desplaçats a Andorra a causa de la crisi a Ucraïna. El xec l’ha rebut la presidenta de l’Associació d’Ucraïnesos d’Andorra, Anastasia Kravets, i el cònsol honorari d’Ucraïna, Antoni Zorzano.

D’aquesta manera, s’ha entregat un total de 5.250 euros fruit de la recaptació de 2 euros per samarreta venuda de la cursa. Els diners es destinaran al fons per ajudar a les persones que es refugien a Andorra fruit de la guerra a Ucraïna.

Per altra banda, aquest dimarts també s’han entregat els premis d’Escola Activa en el marc de la celebració de la Cursa Popular Illa Carlemany. Els premis reconeixen aquelles escoles que han tingut una participació més alta d’alumnes a la cursa. popular amb l’objectiu de promocionar l’adquisició d’hàbits saludables entre els més petits.

Així, s’han premiat les tres primeres escoles classificades de primera ensenyança amb un import de 300 euros per destinar a material esportiu. Les guardonades han estat: l’Escola Andorrana de Canillo, Col·legi Sagrada Família i l’Escola Francesa de Santa Coloma. En el cas de les escoles de segona ensenyança es premia amb un premi de 300 euros per destinar a material esportiu a l’escola amb un percentatge d’alumnes més elevat. Enguany el premi se l’ha endut el Col·legi Sagrada Família.