Quarta trobada de l’any del Consell Assessor del Patrimoni Cultural a Andorra

La visita de les obres s’ha fet amb l’acompanyament de l’equip d’arquitectes

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha encapçalat aquest dijous la quarta trobada de l’any 2022 del Consell Assessor del Patrimoni Cultural (CAP). La trobada d’aquest cop s’ha fet a l’exterior i ha servit per visitar i conèixer de primera mà l’avenç dels treballs de reconstrucció del campanar de l’església de Sant Vicenç d’Enclar.

Així, els membres del consell han pogut copsar l’estat actual de la fase final de reconstrucció i que es va iniciar a l’abril d’aquest any. En aquesta fase es porta a terme el muntatge del campanar i es fa utilitzant la tècnica tradicional que consisteix a col·locar les pedres originals i relligar-les amb morter de calç. Així, les més de 450 pedres identificades durant el desenrunament són restituïdes a partir¡ de la tècnica inèdita i fotografia 3D utilitzada en el projecte; també s’està treballant en l’adequació de l’interior de la nau, col·locant el paviment original, senyalitzant l’espai exterior i millorant la il·luminació.

La visita de les obres s’ha fet amb l’acompanyament de l’equip d’arquitectes dirigit per Axel Letellier, Lluis Gimjaume, Andreu Canut i altres especialistes com Carles Brull i Gerard Veciana que són l’equip encarregat de la reconstrucció del campanar i que han permès explicar les intervencions que s’estan duent a terme a l’església. Durant la visita s’ha informat els membres de l’inici dels treballs d’avaluació de la llei del patrimoni i l’estat general del patrimoni, avaluació que es fa periòdicament i que recull les actuacions del Consell Assessor per fer-ne públics els resultats.