Dimecres, 18 de juny de 2025
És notícia

Protecció Civil d’Andorra tanca el 2022 amb una vintena d’intervencions

Avatar photo

El departament ha fet més de 60 dispositius preventius

El departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències del Principat d’Andorra ha acabat l’any 2022 amb una vintena d’intervencions i més de 60 dispositius de preventius fets.

El departament ha presentat aquest dilluns el balanç d’activitats i actuacions del 2022 i, segons s’ha informat mitjançant un comunicat, les accions s’han dividit en els tres eixos de treball del departament: formació, prevenció i intervenció.

Així, en el cas de les intervencions, el departament s’ha activat 19 vegades: vuit relacionades amb els riscos meteorològics, vuit per riscos naturals, un per riscos tecnològics i cinc per altres casos (incendis, reallotjaments, etcètera).

Els avisos per tempestes són els fenòmens meteorològics més recurrents, seguits dels de vent i, segons es detalla en el comunicat, la majoria d’avisos taronja s’han donat al juny i l’agost.

En l’àmbit de la formació s’ha continuat amb el projecte de formació a les escoles iniciat el 2016 i adreçat a tots els estudiants dels tres sistemes educatius (andorrà, francès i espanyol) que conviuen a Andorra.

El Govern andorrà ha detallat que en total 2.793 alumnes d’entre 10 i 16 anys han participat en els tallers de primers auxilis, nivologia, plans d’emergència o riscos naturals, entre d’altres.

També s’han fet campanyes de sensibilització a la població en general, centrant esforços en tres temàtiques: seguretat a la muntanya hivernal, estival i riscos relacionats amb el foc.

Quant a la prevenció, el departament ha participat en més de seixanta dispositius per a actes extraordinaris, entre els quals en quatre casos s’ha fet un seguiment específic des d’un centre de coordinació per vetllar pel seu bon funcionament.

També destaquen les accions relacionades amb la preparació de la resposta en situacions d’emergència com el desplegament estratègic de tres nous albergs provisionals a Sant Julià de Lòria, Ordino i Canillo.

Una altra acció en relació amb aquest assumpte és la signatura de sis convenis de col·laboració, tres dels quals amb col·legis professionals per donar suport en situacions d’emergència sísmica amb afectacions estructurals sobre els edificis.

Finalment, durant el 2022 s’han coorganitzat 3 simulacres (d’allaus, d’emergència sísmica i de vessament d’hidrocarburs) amb l’objectiu de posar en pràctica i repassar els protocols i procediments previstos, col·laborar de manera conjunta amb altres departaments i cossos especials implicats i detectar possibles millores.

Com a projectes més destacats per al futur, el departament té previst el desplegament reglamentari de la llei aprovada el mes de juliol, la finalització del desplegament d’albergs provisionals i el començament dels treballs per desenvolupar el servei d’atenció de trucades 112 i el Centre Nacional d’Emergències.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Més de 9.300 persones gaudeixen de la pista de gel d’Olot

Notícia següent

Daniel Sirera serà el candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona

Notícies relacionades