Prohibits els símbols religiosos a l’escola andorrana

Cada centre modificarà el seu propi reglament intern per tal que la representació ostentosa no estigui autoritzada

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ha prohibit els símbols religiosos ostentosos a l’escola andorrana. La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha declarat que les escoles andorranes han arribat a un acord general per integrar aquest punt al seu reglament de règim intern i que cada escola serà la responsable de modificar el seu reglament per deixar constància d’aquesta prohibició.

L’objetciu principal és que tots els centres de l’escola andorrana estiguin sota el mateix criteri perquè, fins ara, en algunes escoles es podia portar vel mentre que en unes altres no estava permès. Amb aquesta decisió, l’acord és generalitzat i, finalment, tots els centres regularan aquest aspecte de la mateixa manera.

Aquesta prohibició s’ha posat sobre la taula arran del cas d’absentisme escolar d’una nena i el seu germà bessó, d’onze anys, al Lycée des de la segona setmana de setembre per la negació de l’escola a què la jove portés el vel al centre educatiu.a

En referència a la gestió sobre la situació de Lycée, s’ha declarat que no hi ha constància formal que la família vulgui canviar els menors de sistema educatiu i que s’estan mantenint converses amb els familiars per tal que entenguin que el punt més important és que els dos menors necessiten anar a l’escola.