Andorra impulsa un pòdcast per convidar a l’aprenentatge del català

El programa neix amb la voluntat de donar a conèixer temes d’interès general relacionats amb la llengua catalana

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Des d’aquest mateix dijous al matí, ja estan disponibles a totes les plataformes  digitals els dos primers capítols de Me la imaginava més gran, el pòdcast de la  llengua catalana del Departament de Política Lingüística del Govern. 

El programa neix amb la voluntat de donar a conèixer temes d’interès general  relacionats amb la llengua catalana, com per exemple els serveis de què disposen  els ciutadans per aprendre català de manera gratuïta o la importància d’aprendre la  llengua del territori per integrar-s’hi plenament.  

En els dos primers capítols, Jenny Vila i Clara Fernàndez Flecha, tècniques del  Departament i conductores del programa, conversen de manera distesa amb Imane  Amajjad i Carmen Reche, alumnes dels cursos i centres de català, que expliquen  les seves experiències i les portes que se’ls han obert en aprendre la llengua del  país. El testimoni de les convidades ens mostra la realitat de les persones  nouvingudes que volen integrar-se a Andorra; una realitat sovint desconeguda. La  iniciativa es planteja com una prova pilot.  

El títol del programa, Me la imaginava més gran, vol trencar idees prefixades sobre  la dificultat que se li pressuposa a l’aprenentatge del català, i convidar els oients a  llançar-s’hi i a comprovar que el procés pot ser amè i plaent.  

L’aposta pel format pòdcast, és a dir, per les publicacions digitals d’àudio, facilita  l’accés al contingut a través de les eines tecnològiques. Els arxius es poden  descarregar d’Internet o escoltar en línia a través les plataformes Apple Podcasts,  Spotify, Google Podcasts, iVoox, Amazonmusic i Youtube.