Canvi de tots els parquímetres d’Andorra la Vella: Nou sistema de compra

El cost de la renovació gairebé arriba al mig milió d'euros

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els parquímetres d’Andorra la Vella se substitueixen per aparells més moderns. El procés de renovació iniciat aquesta setmana es preveu que finalitzi abans de la tardor i té per objectiu modernitzar uns aparells que fa més de 30 anys que estan en funcionament. Els nous parquímetres incorporen uns panells solars que en permetran l’autoabastiment elèctric total o parcial.

La distribució de màquines expenedores de tiquets d’estacionament s’ha optimitzat: n’hi haurà menys perquè, en paral·lel, s’implanta un sistema de compra i renovació en línia dels tiquets de parquímetre a través del telèfon mòbil, sense necessitat d’haver de fer-ho acostant-nos a una màquina.

Els usuaris podran doncs, a partir d’ara, adquirir el tiquet d’estacionament de dues maneres: o bé als aparells instal·lats al carrer, on caldrà introduir el número de matrícula i fer el pagament amb targeta de crèdit; o bé, a través de l’APP ElParking, que es pot descarregar gratuïtament a les plataformes mòbils.

Un dels avantatges és que es podrà ampliar la validesa del tiquet a distància, sense haver de desplaçar-nos fins al vehicle. L’APP s’encarrega d’enviar una notificació quan s’estigui a punt d’exhaurir el límit horari. De la mateixa manera, si l’usuari no esgota el temps del tiquet comprat, té l’opció d’indicar-ho a l’APP ElParking que reemborsarà els diners que no s’hagin hagut de fer servir.

Aquesta APP es fa servir a més d’un centenar de ciutats espanyoles, com Madrid, Toledo, Oviedo, Lleida, Barcelona, Badalona, Manresa o Tàrrega. Els usuaris que ja la tinguin, doncs, podran pagar el tiquet d’estacionament directament a Andorra la Vella, de la mateixa manera que els ciutadans nacionals també podran fer-la servir en altres destinacions.

El nou sistema de parquímetres permetrà que els pagaments en línia es puguin fer a través d’altres aplicacions mòbils diferents.

Andorra la Vella ofereix més d’un miler de zones d’estacionament regulades per parquímetre a la via pública per afavorir la rotació: gairebé 900 en zona verda (a un preu de 0,50€ l’hora), i més de 150 en zona blava (a un preu d’1€ l’hora). A banda, en els darrers anys s’han habilitat més de 160 places de zona comercial (marcades en color taronja i on es pot aparcar 20 minuts com a màxim) i més d’un centenar destinades a càrrega i descàrrega. També s’ofereixen més de 600 places d’estacionament per a
motos a la via pública.

La renovació dels parquímetres, que suposa una inversió d’uns 490.000 euros, s’inicia a partir d’aquesta setmana al carrer de la Grau i als aparcaments sense barrera que estan regulats amb màquina expenedora de tiquets. El procés continuarà a Prada Casadet i Prada Ramon fins a la substitució de totes les màquines, previst per a final de l’estiu.