Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

El parc fotovoltaic de Grau Roig supera els 1,4 milions de kWh produïts en el primer any

Avatar photo
La instal·lació per a generar energia solar més important de FEDA supera les expectatives fixades en el moment de la seva construcció

El parc fotovoltaic instal·lat a Grau Roig ha superat els 1,4 milions de kWh produïts en el seu  primer any en funcionament a ple rendiment. Des de l’abril del 2023 fins al 31 de març del 2024,  la instal·lació que FEDA té ubicada al terreny annex a l’ETR de Grau Roig, ha produït un total d’ 1.428.199 kWh tot aprofitant l’energia solar.  

En la inauguració de la infraestructura, el director general de FEDA, Albert Moles, ja havia  apuntat la xifra dels 1,4 GWh anyals, quan el parc estigués a ple rendiment, una xifra que s’ha  superat, tot convertint l’electricitat generada a partir de les plaques fotovoltaiques en un dels  pilars principals del mix elèctric que té FEDA pel que fa a la producció nacional. Ja en el 2023,  aquesta mena d’energia va suposar l’11% del total de la producció nacional

Pel que fa als mesos, la producció més elevada de Grau Roig va tenir lloc durant l’estiu, sent el  juliol quan es va assolir un pic més elevat, arribant fins als 206.375 kWh. No obstant això, el fet  de comptar amb un sistema de plaques fotovoltaiques de doble cara, ha permès que fins i tot  en els mesos d’hivern s’hagi pogut continuar generant energia.  

A més a més, està previst que l’energia fotovoltaica produïda al Parc Solar de Grau Roig pugui  incloure’s també en la que compren els clients de Llum Verda, en esser una font d’energia 100% renovable.  

Aquests bons resultats refermen l’aposta de FEDA en la diversificació de la producció nacional d’energia i que aquesta sigui verda. En l’horitzó, el grup té el parc eòlic del Pic del Maià com a  una nova branca per a l’increment de la producció nacional, així com el foment de les  instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reus posa en marxa les Jornades de l’Arròs Ganxet amb 20 restaurants participants

Notícia següent

La Pobla de Mafumet, a punt per a les Jornades Culturals

Notícies relacionades