Ordino engega una campanya de control de velocitat amb radars mòbils

La vigilància es farà al llarg de la CG-3, d’Ordino a Arcalís, tot i que també podrà haver-hi radars a l’entrada i la sortida de la parròquia

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

En la sessió de Comú, Tradicional dels Sants Innocents, el cònsol major ha parlat de l’Hotel Casamanya com un dels pocs projectes pendents de la legislatura, sobre el que no s’ha deixat mai de treballar. “Tot i que es tracta d’un bé i una propietat del Quart, el considerem un problema de parròquia i estem treballant per aportar-hi una solució”, ha indicat Mortés que confia tenir una proposta definitiva el 2022.

L’afirmació ha estat la resposta a la intervenció de la consellera de la minoria Sandra Tudó, que ha considerat prioritari trobar una solució tan aviat com es pugui per recuperar aquest edifici emblemàtic de la parròquia. Tudó s’ha mostrat contrària a l’edició d’un recull en paper del primer any de l’informatiu digital ‘Ordino és viu’, pensat per arribar a la població que no utilitza les eines digitals. Per últim, ha qüestionat també l’estudi diagnòstic de l’estat actual de l’aparcament d’Arcalís, en front a riscos naturals.

Durant la compareixença als mitjans, el cònsol ha confirmat que a Ordino ja s’ha posat en marxa una campanya de control de velocitat amb la instal·lació de radars mòbils. L’objectiu és reduir la velocitat dels vehicles i conscienciar la població, i ha sigut una demanda expressa de la corporació a la taula de mobilitat, segons ha explicat el cònsol major. La vigilància es farà al llarg de la CG-3, d’Ordino a Arcalís, tot i que també podrà haver-hi radars a l’entrada i la sortida d’Ordino. El reforç de controls es farà extensiu a tot el país, segons ha explicat Mortés.