La Massana i Ordino posen en marxa la campanya ‘Komtoka’

Neix la campanya Komtoka, que té com a eix central la creació d’un lloc web de la deixalleria de les Valls del Nord

Fins al proper 27 de novembre, Andorra i moltes institucions s’han sumat a la Setmana Europea de la Prevenció de residus, una iniciativa que busca sensibilitzar sobre la gestió dels residus, fomentar accions sostenibles i fins i tot ajudar a canviar el comportament de consum dels ciutadans. Per aquest motiu, el Comú de la Massana i d’Ordino s’han unit per potenciar l’ús de la deixalleria de les Valls del Nord sota la campanya KOMTOKA. 

Aquesta campanya té com a objectiu allargar la vida dels objectes, per seguir amb l’economia circular i entre tots contribuir amb el medi ambient. L’acció ha volgut adaptar les 3 R (reduir, reciclar i reutilitzar) per reutilitzar, reparar i recuperar. Tres “R” que potencien l’ús de la deixalleria, per a que tot els ciutadans de les parròquies de les Valls del Nord tinguin present que l’opció no és llençar sinó donar-li una segona vida als seus objectes. 

De la mà de Pirinenca de Serveis, s’ha desenvolupat un lloc web (d https://deixalleriavallsdelnord.ad/) on la deixalleria podrà publicar els objectes que molts ciutadans han portat i que encara tenen vida útil. S’ha volgut crear una plataforma digital per donar més visibilitat a tots aquests objectes i que qualsevol ciutadà pugui consultar els productes disponibles prèviament a visitar la deixalleria. En pararal·lel els comuns estan realitzant accions per prevenir els residus, aquest relacionats amb la indústria tèxtil, ja que és el tema de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. A Ordino s’han programat tallers amb roba reciclada, tant a la ludoescola com al Punt Jove. A la Massana s’ha fet un taller per fer cotons per desmaquillar, a la Casa Pairal, i aquesta tarda hi haurà un taller sobre com endreçar els cables, al Punt 400.