Ordino vol que el Centre de Tenificació per a esportistes sigui un referent

La remodelació i integració de serveis en el CTEO suposa un impacte en prop de 300 esportistes que podran utilitzar-lo

El Govern d’Andorra vol que el Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTEO) es converteixi en una instal·lació “de referència” per a esportistes. Actualment ja estan actius els serveis de menjar, preparació física i readaptació, i s’ha obert un nou gimnàs amb noves màquines, ha destacat en un comunicat aquest divendres després de la visita de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i del secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz.

Al juny estarà disponible també el servei de nutrició i psicologia esportiva, i a la tardor es preveu que es pugui disposar del servei de medicina esportiva i fisioteràpia.

L’objectiu del projecte, que s’integra en el pla de Govern Horitzó 23, “és convertir el CTEO en un centre neuràlgic per l’entrenament dels esportistes d’alt nivell, de tecnificació i becats per poder oferir un servei integral per a la millora del rendiment esportiu”.

“Volem oferir, en un sol espai, tots els serveis necessaris perquè els esportistes federats, d’alt nivell i becats puguin desenvolupar el seu entrenament i creixement diari de la manera més professional possible”, ha explicat Riva.

El projecte permet també donar resposta a les necessitats de “moltes de les federacions nacionals”, que no disposen de professionals específics per millorar la condició física dels seus esportistes.

D’aquesta manera, amb els nous serveis del CTEO, les beques i subvencions a les federacions “en alguns casos es vincularan a la utilització de l’esportista del CTEO”.

Promoció internacional

La remodelació i integració de serveis en el CTEO suposa un impacte en prop de 300 esportistes que podran utilitzar-lo; des de 2019, quan es van iniciar els treballs de renovació dels serveis, els usuaris d’aquestes instal·lacions s’han incrementat en un 70%.

La ministra d’Esports ha destacat que “més enllà de l’impacte nacional, el projecte també preveu promocionar la instal·lació com a centre de referència per a estades esportives d’alt nivell a Andorra”.

Per treballar aquest projecte s’han mantingut reunions amb el Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallés (Barcelona), que el Govern d’Andorra considera “un model d’èxit esportiu”.

Així mateix, s’ha recollit informació per part dels professionals nacionals amb experiència en el sector i en el creixement dels esportistes.

Nutricionistes i psicòlegs

Per ampliar els serveis que es concentren en el CTEO, Riva ha ratificat dos nous convenis: un amb el Col·legi de Dietistes Nutricionistes d’Andorra (CDNA) per oferir el servei de nutrició esportiva, i un altre amb el Col·legi de Psicòlegs d’Andorra (COPSIA) per al servei de psicologia esportiva.

L’objectiu dels dos convenis és vetllar per l’alimentació correcta dels esportistes i la seva recuperació, així com per “l’estat mental correcte dels esportistes per aconseguir els màxims objectius possibles”.

De la mateixa manera, l’equip multidisciplinari de professionals treballarà directament amb els tècnics de les federacions i els mateixos esportistes, sota la supervisió del departament d’Esports de l’executiu, del CDNA i del COPSIA “per aconseguir la millora del rendiment esportiu”.