Nova proposta de turisme familiar amb el Camí del Bosc dels Menairons

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Amb la voluntat de diversificar l´oferta per al públic familiar avui s´ha presentat el Camí del Bosc dels Menairons a la parròquia de La Massana. Es tracta d´un projecte que s´inclou dins de les noves rutes de turisme familiar anomenades “Macarulla” impulsades des d´Andorra Turisme en la col·laboració de diferents comuns.

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres Falcó, acompanyat de la cònsol major de la Massana, Olga Molné i el director de Producte i Nous Projectes d´Andorra Turisme, Enric Torres, han recorregut avui al matí un tram d´aquest nou itinerari.
El punt de partida d’aquesta ruta està situada al camí de les Pedres Blanques a la CG-4 al punt quilomètric 8,5 a mà esquerra d’un aparcament. El recorregut és planer i d´uns 4 quilòmetres, és circular i es completa en dues hores aproximadament. Per poder-lo seguir, cal recollir prèviament un fulletó a l´Oficina de Turisme de La Massana i a la d’Andorra la Vella. En aquesta guia, editada en quatre idiomes, s´hi detallen les activitats realitzar pels infants.

L´itinerari està perfectament senyalitzat i pretén donar a conèixer la figura dels menairons, uns éssers diminuts que durant el solstici d´estiu neixen d´una herba anomenada menaironera semblant a la falguera.

La intenció és que el més petits puguin acostar-se a la natura i descobrir de primera mà algunes tradicions i costums andorrans d’una manera lúdica i divertida.

A part d’Andorra Turisme i el comú de La Massana, també han participat en aquest projecte la logopeda i psicòloga infantil, Olga Armengol, l´entitat Voluntaris per la Natura que han condicionat un tros del recorregut i els artistes Jeniffer Ferrer i Douglas Porras que han creat la senyalització i els elements de fusta tot integrant-ho a la natura.

El Camí del Bosc dels Menairons forma part del projecte Macarulla on de moment, s´han creat dues rutes, aquesta a La Massana i una altra a Canillo, que s’inaugurarà en les properes setmanes, amb la voluntat que a cada parròquia n’hi hagi una.