Posen en marxa un nou rober solidari a Encamp

Les persones que necessitin roba o material del Rober Solidari s’han de posar en contacte amb el Servei d’Afers Socials del Comú d’Encamp

El Comú d’Encamp posa en funcionament un nou Rober Solidari sota el lema ‘La teva roba treu un somriure’. El servei permetrà a les persones i famílies que ho necessitin obtenir indumentària tèxtil, complements, material per a nadons, jocs infantils i diferents objectes que hagin sigut donats per altres ciutadans de forma desinteressada. L’espai està ubicat al centre d’Encamp, al carrer Mirador, i ja està operatiu, sempre sota demanda.

La cònsol major, Laura Mas, el conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz, i la representant de Càrites d’Encamp, Mercè Rosas, han visitat avui les noves instal·lacions. La cònsol major i el conseller han posat de relleu que “la voluntat és sumar esforços per apropar aquest servei a les persones que ho necessitin i alhora contribuir a evitar la generació de més residus tèxtils”. Mas ha explicat que s’ha repartit un fulletó informatiu a totes les cases perquè coneguin el servei i “evitem que els contenidors de recollida d’escombraries s’omplin de roba que pot tenir encara molta vida per endavant i els deixem únicament pel que realment és residu tèxtil”.

El comú seguirà col·laborant amb la resta d’entitats del país que actualment gestionen roba de segona mà i reciclatge tèxtil. A més, el conseller Cruz ha matisat que amb aquesta iniciativa “es vol contribuir a fer més pròxima l’ajuda que podem prestar als ciutadans”.

Funcionament del Rober Solidari

Les persones que necessitin roba o material del Rober Solidari s’han de posar en contacte amb el Servei d’Afers Socials del Comú d’Encamp i concertar una visita per acudir posteriorment a l’espai i escollir allò que els pugui ser d’ajuda, tal i com ha indicat la directora del Departament de Cultura i Afers Socials, Helena Laza.

De la mateixa manera, aquelles persones que vulguin fer entrega de forma voluntària i altruista de qualsevol material o roba amb l’objectiu de donar-li una segona vida, també “s’han de posar en contacte amb el Servei d’Afers Socials i concertarem un dia i hora per dipositar el que vulguin donar” en paraules de la mateixa directora.

Al Rober Solidari s’hi pot dipositar: roba, jaquetes, anoracs, abrics, calçat, mantes, llençols, jocs infantils i altre material en bon estat, com esquís, cotxets de bebè, cadiretes del cotxe de nadons, cotxets de passeig, etcètera. Per contra, no es pot portar roba i material que estigui en mal estat o que no es pugui reutilitzar. Tampoc es pot donar tot el que no es consideri que va en relació amb el projecte o no pugui donar servei a ningú més.