‘No hi caiguis’ és el curt guanyador del RECcrea d’Andorra 2022-2023

Les guanyadores del primer premi han rebut un val de compra per a Pyrénées Andorra de 700 euros, a repartir a parts iguals entre les tres

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Lliurament de premsi del 9è Concurs de Curmetratges en català, RECcrea.Foto:SFGA/CEsteve

El curt guanyador del novè Concurs de curtmetratges RECcrea és No hi caiguis, de  Raquel García, Mariona Rayo i Blanca Sacristan, de l’Escola Andorrana de Segona  Ensenyança d’Ordino. En segona posició ha quedat Llàgrimes darrere d’un somriure,  de Laia Martínez i Claudia Novo, del Col·legi Sagrada Família i, finalment, el tercer  lloc se l’han emportat Clémentine Margerite, Maria Suprunenko i Clara Vila, del Liceu  Comte de Foix, amb el curt Emocions

Les guanyadores del primer premi han rebut un val de compra per a Pyrénées  Andorra de 700 euros, a repartir a parts iguals entre les tres; les del segon premi  s’han endut 500 euros, també a dividir a parts iguals, i finalment, les guanyadores  del tercer premi s’han emportat un val de 300 euros, també repartit a parts iguals  entre totes les integrants de l’equip. A més, els tres curts guanyadors s’emetran  pròximament per Andorra Televisió i les autores han rebut un certificat acreditatiu. 

 

D’altra banda, els curtmetratges finalistes han estat: Podries ser tu, d’Amélie Kuri,  Ona Rogé, Mar Torra i Vanessa Da Silva, de l’Escola Andorrana de Segona  Ensenyança de Santa Coloma; El nostre millor amic, de Laia Roig, Jana Mitjana,  Lucía Adorador, Andrea Fernández i Alba López, del Col·legi Sagrada Família;  Expressions i dites (molt ben dites), de Norah, Xènia i Zoé Fernández Delgado, del  Liceu Comte de Foix; No sé què fer, de Laura Filloy i Anna Lopez, del Liceu Comte  de Foix; Qui ets tu?, d’Ainhoa Escabias, Enya Pereira, Victor Pastor i Alexandre  Nevoa, de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma; i Reacció  en cadena, d’Isabel Sucarrats, Aina Torrell i Judith Rodríguez, del Col·legi Mare  Janer. Els finalistes han rebut un diploma acreditatiu i un obsequi del Servei de  Política Lingüística. 

A l’acte d’entrega de premis, celebrat aquest dijous 8 de juny a la tarda al Fòrum de  la FNAC, hi han assistit la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell; el  director del Departament de Política Lingüística, Joan Sans; el director general de  Pyrénées, Sr. Sergio Romero; el director d’Ull Nu i president del jurat del RECcrea,  Hector Mas, i la directora adjunta de Ràdio i Televisió d’Andorra, Sra. Gemma Rial. 

 

En la 9a edició del concurs hi han participat setze curts, elaborats per un total de 52  estudiants de 3r i 4t de segona ensenyança i cursos equivalents dels tres sistemes  educatius. Les temàtiques més tractades pels estudiants han estat la salut mental,  l’assetjament i la problemàtica de les addiccions. 

Cal recordar que el RECcrea és un projecte de dinamització de la llengua del Servei  de Política Lingüística (SPL) del Govern d’Andorra per promoure la creativitat  audiovisual entre els joves i que compta amb la col·laboració de l’Associació Ull Nu,  el patrocini de Pyrénées i el suport d’RTVA i dels centres educatius participants.  

A més, el RECcrea inclou una fase formativa a les aules, a càrrec d’Ull Nu, que orienta els alumnes en l’elaboració dels guions i els curtmetratges, la direcció d’actors  i la supervisió del treball audiovisual.