MoraBanc tanca la compra de la participació del Banc Sabadell a BSA

El grup financer andorrà gestionarà més de 10.500 MEUR en recursos de clients i 1.600 MEUR d'inversió creditícia

MoraBanc ha arribat a un acord amb Banc Sabadell per comprar la participació d’aquesta entitat (51,6%) a Banc Sabadell d’Andorra SA per un import de 67 MEUR. L’import definitiu queda subjecte a una auditoria de comptes a 31 de juny de 2021. Amb aquesta operació, el grup financer andorrà es pot convertir en l’entitat líder en aquest país pel que fa a les principals magnituds de negoci en el mercat domèstic, així com a la xifra de benefici dels bancs andorrans. En relació amb el consolidat, el Grup MoraBanc passaria a gestionar més de 10.500 milions d’euros en recursos de clients, 1.600 milions d’inversió creditícia i mantindria unes ràtios de rendibilitat i solvència “líders” a Andorra.

Les dues entitats van informar de l’inici de les negociacions el passat 17 de maig i aquestes han culminat aquest dijous amb la signatura de l’acord entre el conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina, i el conseller delegat de Banc Sabadell, César González – Bueno.

La formalització de l’operació està condicionada a l’autorització prèvia de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA). Un cop obtinguda, previsiblement a la tardor, MoraBanc farà extensiva l’oferta de compra a la resta d’accionistes en els mateixos termes econòmics acords amb el Banc Sabadell.

“Aquesta operació ens permetrà guanyar quota de mercat a Andorra, el nostre mercat principal, per donar valor als nostres clients i els accionistes que creuen en el seu país i en les seves oportunitats”, ha celebrat el conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina.

La compra de la participació majoritària de BSA s’emmarca dins l’estratègia de creixement de MoraBanc. En el darrer exercici, el benefici de l’entitat va créixer un 20%, fins als 30,1 milions d’euros, i va millorar la solvència fins al 25,5% i la rendibilitat fins al 9,5%.

Amb la compra del 51,6% de BSA, MoraBanc du a terme la major operació corporativa, que també permetrà incrementar considerablement la inversió en tecnologia per poder fer front als reptes de futur.