MoraBanc presenta la seva primera agència de valors a Barcelona

L’entitat preveu créixer un 65% en recursos gestionats el 2022 a Barcelona fins aconseguir els 500M€

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

MoraBanc ha celebrat aquest dijous la presentació oficial de MoraWealth, la seva primera agència de valors a Barcelona i la tercera filial del Grup fora d’Andorra, que atén a una estratègia de creixement de l’entitat en l’àmbit internacional. L’esdeveniment s’ha celebrat en la icònica Casa Vicens d’Antoni Gaudí, propietat de MoraBanc, i ha comptat amb la presència de Juan María Nin, president del Grup MoraBanc, i Lluís Alsina, conseller director general.

MoraWealth va iniciar la seva activitat el 2020, però la presentació oficial s’ha retardat fins ara per la pandèmia. Des d’aleshores la seva activitat ha anat incrementant-se sobre la base de criteris de transparència i llibertat per als seus clients, amb un model de multi custòdia i arquitectura oberta. MoraBanc també trasllada a Barcelona l’acord que té amb Goldman Sachs Asset Management (GSAM) des de 2018, i que permet un servei d’assessorament amb el banc d’inversió més important del món que ja funciona amb èxit a Andorra.

El compromís de MoraBanc amb Barcelona és sòlid i espera tancar l’any creixent un 65% en actius sota gestió, fins als 500MEUR. En els últims mesos ha reforçat el seu equip amb l’arribada de Mercè Cuesta, Tomas Termens, Xavier Solé, Xavier Busquets i Raúl Ibáñez, cinc perfils amb àmplia experiència en el sector bancari en el territori, la gestió patrimonial i la banca privada. La capital catalana és la primera pedra, la seva plaça més natural per proximitat i coneixement, en el marc d’un projecte que vol continuar creixent en altres territoris dins del mercat espanyol, com Madrid, València i Girona, i convertir-se així en una referència amb identitat pròpia en el sector financer.

Full de ruta de MoraBanc 2022-2024

El suport d’un grup familiar sòlid i en expansió, amb més de 70 anys d’experiència en banca privada, és un dels principals actius de MoraWealth. MoraBanc ha tancat el 2021 com el seu cinquè any de resultats creixents. L’entitat va obtenir el passat exercici un benefici de 34,5 milions d’euros (+15%), 11.257 milions en recursos gestionats o AUMs (+41%) i una rendibilitat financera (ROE) que s’ha incrementat fins al 10,09%, xifres que situen a MoraBanc per sobre de la mitjana dels bancs andorrans i també dels bancs europeus. Aquests excel·lents resultats coincideixen amb la finalització del pla estratègic 2019-2021, amb els objectius superats i amb un posicionament inèdit fins al moment: MoraBanc ha passat a liderar els beneficis en la plaça andorrana.

Completada aquesta fase, el banc fixa ara el seu full de ruta per als anys 2022-2024. El primer pas serà culminar la integració de BSABanc dins del Grup MoraBanc. Una vegada completada la integració, l’accionariat quedarà format per un 96% propietat de les famílies fundadores, i el 4% restant serà propietat d’antics accionistes de BSABanc. En aquest sentit, el president de l’entitat, Juan María Nin, ha assenyalat que: “La incorporació de nous accionistes al capital del banc és una bona notícia i són benvinguts.”

Sobre MoraWealth

MoraWealth és l’agència de valors amb seu a Barcelona i filial del grup bancari MoraBanc. MoraWealth ofereix als seus clients un seguiment expert de les seves Inversions: alta especialització i servei personalitzat; Gestió transparent i de confiança; Expertise i solidesa d’un dels grups bancaris més solvents.

Sobre el grup MoraBanc

El Grup MoraBanc és un grup financer andorrà de capital 100% familiar, un banc independent i de vocació internacional amb àmplia experiència en la gestió de patrimonis individuals, familiars i institucionals. A més de l’activitat bancària a Andorra amb les marques MoraBanc i BSABanc, la proposta de valor del grup inclou MoraBanc Asset Management i MoraBanc Assegurances a Andorra, l’agència de valors MoraWealth a Barcelona, i Boreal Capital Management, amb dues gestores de patrimonis a Suïssa i als EUA, així com un broker dealer als EE.UU. En els últims anys, el grup MoraBanc ha signat exclusius acords de col·laboració per a la prestació dels seus serveis a Andorra amb Goldman Sachs Asset Management, Cuatrecasas o Banc Santander per al servei de confirming internacional.