Mobilitat impulsa la campanya de seguretat viària ‘Aquest estiu, aixeca el peu’

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha presentat aquest dimarts la nova campanya de seguretat viària ‘Aquest estiu, aixeca el peu’. Sota aquest eslògan, la campanya, que s’estendrà del 23 de juny fins al 8 de setembre, té la voluntat de conscienciar als conductors dels perills de la carretera; promoure una conducció segura, responsable i eficient; i adaptar la conducció a les normes de trànsit.

Filloy ha explicat que, a les portes d’un segon estiu marcat per la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, molts residents a Andorra, ja sigui en viatges de caps de setmana o de més durada, sortiran del país per motius d’oci. “Cal ser prudents i el que volem és sensibilitzar que tots puguem gaudir de les vacances i puguem circular dins del país amb seguretat”, ha afirmat. Així doncs, el Departament de Mobilitat ha dissenyat una campanya que es difondrà durant tot l’estiu a través de les xarxes socials i dels panells informatius.

La campanya compta amb diferents creativitats visuals, que es publicaran setmanalment, amb missatges clars i entenedors amb l’objectiu de fer un repàs de tots els aspectes clau per a una conducció segura i responsable. El ministre ha destacat, entre d’altres, l’ús correcte del cinturó de seguretat; no fer ús del mòbil mentre es condueix, respectar la distància de seguretat amb la resta de vehicles o planificar el viatge abans de començar a circular.

La presentació ha comptat amb la presència del director del Cos de Policia, Jordi Moreno, i del director del Departament de Mobilitat, Jaume Bonell.