Mélenchon: “Macron ha d’establir el dret a l’avortament a Andorra o abdicar”

El debat sobre el dret a l’avortament al Principat d’Andorra i la implicació dels seus dos coprínceps s’ha traslladat al país veí. Contra tot pronòstic, el líder de l’esquerra francesa, Jean-Luc Mélenchon, ha atacat al President Emmanuel Macron per la seva manca d’implicació.

L’històric polític progressista ha etzibat a Twitter que Macron “ha d’establir el dret a l’avortament al seu Principat, on és reprimit, o renunciar a aquest costum arcaic i indigne d’un republicà“. Mélenchon acompanyava el seu missatge amb una notícia de France3 titulada: “Dret a l’avortament: Andorra, un dels últims estats d’Europa en prohibir la interrupció voluntària de l’embaràs”. A la mateixa notícia, el mitjà francès es feia ressò del debat al Principat i les demandes d’alguns sectors perquè Macron prengui partit en el conflicte.

La candidatura de Mélenchon, on s’agrupava des de la socialdemocràcia fins al comunisme, va ser la segona coalició més votada a les legislatives d’aquest mateix any. A més, quan les formacions progressistes encara no anaven unides, va quedar a poc més d’un punt de superar a Le Pen a les presidencials i passar a la segona volta.