La marxa popular aplega més de 2.000 participants repartits arreu de les set parròquies

Tots els participants a la marxa han pogut adquirir una samarreta, una bossa i una  mascareta commemoratives de l’acte

Setmana de l'Esport per a tothom.Mou-te per a la teva salut.Foto:SFGA/CEsteve

Un total de 2.064 persones han participat aquest dissabte al matí, a partir de les  onze, a la marxa popular organitzada de manera conjunta entre el Govern i els set  comuns. La trobada s’ha celebrat de manera simultània a les set parròquies del país per evitar aglomeracions i així prevenir possibles contagis de la COVID-19. Al  recorregut, de tres quilòmetres, hi han pres part el cap de Govern, Xavier Espot, a  Escaldes Engordany; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, a Andorra la  Vella; el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, a Sant Julià de Lòria; la  ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, a la Massana i el  secretari d’Estat d’Esports, Just Ruiz, a Ordino.  

Tots els participants a la marxa han pogut adquirir una samarreta, una bossa i una  mascareta commemoratives de l’acte amb una donació d’1 euro. Tota la recaptació  anirà destinada a les associacions de col·lectius vulnerables participants: AMIDA,  ADVAA, AUFARE, ALBATROS, AUTEA, ASDA, Fundació Privada Tutelar, TRANA 

EM, AMMA i ASSANDCA.  

La marxa forma part del seguit d’activitats que s’han organitzat del 20 de setembre  al 3 d’octubre en el marc la Campanya Nacional de promoció de l’activitat física  2021. L’esdeveniment ve a substituir la tradicional i multitudinària Cursa Popular del  dia de l’esport per a tothom, que per segon any consecutiu, i a causa de la  pandèmia de la COVID-19, no s’ha pogut celebrar.  

Així, i sota el lema ‘Mou-te per la teva salut’, al llarg d’aquestes dues setmana s’han  organitzat multiplicitat d’activitats per impulsar entre tota la ciutadania la  importància de la pràctica regular d’activitat física per a la salut. Així, i com a  novetat d’enguany, també s’han promogut activitats inclusives amb la col·laboració i  implicació dels col·lectius vulnerables i malalties de risc.