Llum verda a la integració de BSABanc i MoraBanc

La integració de BSABanc i MoraBanc culminarà el proper octubre, segons han explicat en declaracions a la premsa el president de BSABanc, Miquel Alabern, i el conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina.

Els dos banquers han atès als mitjans de comunicació andorrans amb motiu de la celebració de la qual serà l’última junta general d’accionistes de BSABanc després de 22 anys.

Alabern ha afirmat que l’assemblea d’aquest dijous és “motiu de satisfacció”, perquè també és la primera d’una nova entitat més forta, i ha explicat que el color groc que distingeix les oficines de BSABanc es mantindrà fins que es completi la integració.

En aquest punt, el representant de MoraBanc ha afirmat que, quan es culmini l’absorció, els clients de BSABanc “no notaran cap diferència”, més enllà del color de l’oficina, que passarà a ser blava –el color de MoraBanc–, ja que mantindran el seu gestor i oficina.

Si que algunes oficines es tancaran, doncs es volen evitar duplicitats, però tant Alabern com Alsina han assegurat que es compta amb tota la plantilla i l’unificació no afectarà als treballadors, que són al voltant de 400 persones sumant les dues entitats.

Les dues entitats tenen beneficis i no tenen “la necessitat de fer una eficiència ràpida i traumàtica”, ha manifestat Alsina, per la qual cosa els possibles ajustos de personal es faran segons la pròpia rotació natural.

Els accionistes

Sobre els accionistes, Alabern ha explicat que aproximadament la meitat dels que tenia BSABanc han optat per continuar i l’altra meitat ha venut les seves participacions a MoraBanc.

D’aquesta manera, l’entitat blava ha guanyat uns 350 accionistes, ha explicat Alsina destacant que es tracta de gent del país, “que sempre és positiu”, i que en total ostentessin el 4% de la societat conjunta.