Liberals proposa incentivar els plans de jubilació privats

"L'actual sistema de pensions de la CASS necessita una reforma"

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Liberals proposa incentivar els plans de jubilació privats i complementaris, encara només sigui una petita part. Així ho ha anunciat el número 4 de la candidatura nacional, Pere Cerqueda, aquest divendres al matí. “L’actual sistema de pensions de la CASS necessita una reforma”, ja que a la llarga les contribucions que es reben no seran suficients per cobrir el volum de despeses i serà insostenible, ha destacat Cerqueda. En aquest sentit, ha remarcat que la postura de Liberals és intentar aconseguir un pacte d’estat per solucionar la problemàtica, no només entre actors polítics, sinó també amb concertació amb els diferents agents econòmics i socials.

També ha comentat que es podria estudiar un petit augment de les cotitzacions per incrementar el fons de pensions. “Sempre proposem mesures realistes que puguin ser assumides pels assalariats i per les empreses sense posar en risc la viabilitat econòmica d’uns ni la pèrdua de poder adquisitiu dels altres”, ha indicat.

D’altra banda, pel que fa a la CASS, Cerqueda també ha comentat que és necessari començar a auditar el sistema de baixes mèdiques, augmentant-ne el control i la supervisió. En la mateixa línia, “també revisarem els criteris d’atorgament dels carnets de les cobertures del 100% pels nous casos i també per qui ja en disposi”, ha dit.

Finalment, el candidat de Liberals ha declarat que s’apujarà el salari mínim fins al 60% del salari mitjà, tal com recomana la Carta Social Europea.