Liberals d’Andorra pretén construir un nou hospital de dia

En matèria de sanitat, des de Liberals consideren que cal una millora de la gestió i coordinació entre els diferents nivells assistencials

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Liberals pretén construir un nou hospital de dia. El candidat a cap de Govern, Josep Maria Cabanes, ha explicat aquest dimecres que aquesta infraestructura és necessària “per millorar les instal·lacions per a les consultes externes dels pacients i també per tenir un entorn més adaptat per als professionals sanitaris”.

 

En matèria de sanitat, des de Liberals consideren que cal una millora de la gestió i coordinació entre els diferents nivells assistencials, i el primer que cal és dur a terme “una auditoria de la sanitat pública amb l’objectiu d’optimitzar els recursos i d’implementar les millores necessàries”, ha dit.

 

Un cop estigui aquesta auditoria, Cabanes ha explicat que serà el moment per poder reavaluar la inversió en sanitat pública per valorar i retribuir òptimament el personal sanitari, renovar i millorar les instal·lacions i adquirir els recursos necessaris.

 

D’altra banda, el candidat a cap de Govern també ha declarat que estudiaran l’ampliació de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, el qual es troba al 90% de la seva capacitat. A més, per tal de descongestionar les urgències, Liberals proposen “potenciar molt més els Centres d’Atenció Primària per garantir una primera atenció,” així com ampliar els horaris i oferir serveis de guàrdia els caps de setmana.