Liberals d’Andorra vol mantenir la producció del tabac alhora que s’estudien cultius alternatius

Avatar photo

El candidat a cap de Govern, Josep Maria Cabanes, ha destacat que el partit té una especial sensibilitat per l'agricultura i la ramaderia

Liberals assegura que mantindrà la producció de tabac al país com a base de l’estabilitat econòmica de les explotacions agràries. El candidat a cap de Govern, Josep Maria Cabanes, ha destacat aquest dissabte al matí a la parròquia d’Ordino, que el partit té una especial sensibilitat per l’agricultura i la ramaderia. “Hem de continuar protegint el cultiu del tabac que ens ha mantingut una Andorra verda durant dècades, sense perdre vista que hem d’anar trobant cultius alternatius” com poden ser la patata, el farratge o el cànnabis terapèutic i cosmètic, ha manifestat Cabanes, assegurant que els nous cultius s’han de trobar amb consens amb els pagesos i ramaders. “Ha de ser un treball transversal”, ha
indicat Cabanes, qui ha recordat que encara queden 30 anys del cultiu del tabac.

D’altra banda, el candidat a cap de Govern de Liberals també ha volgut posar en valor la ramaderia, la qual avui en dia és deficitària i “s’ha de subvencionar, protegir i fer créixer”. De fet, Liberals defensa la marca Andorra enfront l’especulació de tercers, protegint els productors locals.

 

“Hem de potenciar molt més la carn de qualitat d’Andorra”, ha remarcat Cabanes, qui també ha volgut fer èmfasi en relleu generacional. “Si no tenim un relleu del jovent, en uns anys desapareixerà “i , per tant, “farem una política adaptada perquè el relleu generacional pugui continuar”, ha exposat. En aquest sentit, ha comentat que hi ha d’haver bestiar a l’estiu a les muntanyes per poder-les mantenir cultivades i verdes.

Finalment, Cabanes també ha parlat sobre l’apicultura. Des de Liberals es vol vetllar per la promoció, l’ordenació i la defensa de l’apicultura, ja que és una activitat econòmica que genera valuosos productes i a més és un element clau per mantenir gran part de la producció vegetal i de la biodiversitat dels ecosistemes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor un motorista en un accident de trànsit a Sants

Notícia següent

Troben el cadàver d’un excursionista a Catalunya

Notícies relacionades