Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Liberals aposta per l’aigua com el recurs natural idoni

Avatar photo

Liberals vol per l’aigua com el recurs natural idoni per ser menys dependent energèticament de l’exterior

En el marc del Dia Mundial de l’Aigua, Liberals ha presentat les seves propostes per ser menys dependents energèticament de l’exterior. Un dels grans reptes immediats és assegurar la independència energètica per la capacitat de producció pròpia. Per assolir aquest repte, la formació política veu en l’aigua el recurs natural idoni. “Hem d’aprofitar millor els recursos hídrics que tenim”, ha explicat el número 5 de la candidatura nacional, Josep Pubill, aquest matí a Engolasters.

“En l’actualitat malbaratem molta quantitat d’aigua que la deixem passar cap a Espanya, una quantitat superior al cabal ecològic que marca la llei”, ha comentat.

En aquest sentit, Liberals considera que cal revertir aquesta situació perquè en un futur l’aigua serà un dels recursos naturals més preuats. Després d’una primera anàlisi de la situació, cal proveir uns millors sistemes d’emmagatzematge, com podria ser fer créixer les capacitats dels llacs. A més, a partir d’aquest emmagatzematge es poden desenvolupar els millors sistemes de producció d’energia neta. “Podem aprofitar molt més els salts d’aigua que tenim el país”, ha declarat Pubill, qui ha afegit que s’ha de promoure la construcció de minicentrals hidroelèctriques privades al país per a la producció d’energia.

Pubill també ha destacat que tots aquests quilowatts que produíssim no els hauríem de comprar a l’estranger. “Liberals se sumarà a totes les polítiques per evitar el malbaratament de l’aigua”, ha remarcat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Xavier García Albiol, enviat a judici per prevaricació per la instal·lació irregular d’antenes de telefonia

Notícia següent

Tàrrega organitza la primera jornada sobre ecofeminisme i art efímer

Notícies relacionades