L’exposició sobre el Japó d’Escaldes-Engordany rep 6.000 visitants

Totes les activitats paral·leles han assolit el ple i han reunit 1.099 persones

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La darrera exposició del Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) ‘Japó, una història d’amor i guerra’ ha atret un total de 5.820 persones. D’aquestes, el 45% han fet la seva visita de forma individual. Aquesta dada demostra l’alt interès despertat per la mostra, ja que es tracta del públic  que visita una exposició per interès o desig propi i no per trobar-se en el marc d’un grup organitzat. Els visitants que formen part de grups organitzats representen el 55% del total. A part dels grups turístics, aquesta darrera categoria es compon principalment de grups d’esplais d’estiu (911  infants).

La sala temporal del CAEE ha acollit l’exposició des del 27 de juny fins al 23 de setembre i s’hi podia  veure una col·lecció d’art i objectes de la cultura japonesa des del període Edo (1603-1868) fins al període Meiji (1868-1912). Xilografies de grans artistes japonesos han conviscut amb armadures de samurai, kimono de geisha, fotografies i kakemono, essent una mostra bastant significativa de la  cultura nipona.

Com és habitual, el CAEE ha dissenyat per als grups infantils una àmplia oferta de tallers didàctics i  creatius amb l’objectiu d’estimular culturalment als ciutadans més menuts. A més de gaudir d’una  visita guiada adaptada a la franja d’edat, els infants han pogut crear màscares kabuki, kakemonos, i kimonos, entre molts altres objectes de la cultura japonesa.

El CAEE és un referent nacional en la programació d’exposicions d’art a Andorra. El 52% dels visitants al CAEE són d’Andorra. Així doncs, un total de 3.028 persones del país han visitat l’exposició Japó. Una història d’amor i guerra. Pel que fa al públic internacional, un 33% prové  d’Espanya, un 11% de França i la resta, el 4%, d’altres països.

L’edat de la majoria dels visitants se situa en la franja a partir dels 25 anys en amunt, que representa el 68% dels visitants (41% entre 25 i 65 anys i el 27% de més de 65 anys). El més destacable de  l’anàlisi de les dades referents a l’edat és la constatació que l’exposició ha despertat l’interès dels joves, la difícil franja per la cultura dels 14 als 25 anys. Representen l’11% del públic total de la  mostra (més de 600 persones), el doble de la xifra habitual de visites al CAEE en aquest perfil  d’edat.

Quant a la distribució per sexes, el 56% de les visitants són dones i el 44% homes seguint amb poca variació la tendència habitual de públic.

En el marc d’aquesta exposició s’han programat 14 activitats paral·leles que han tingut un èxit de  públic clamorós amb el ple absolut a totes les propostes. Un total de 1.099 persones han participat  en les visites nocturnes, conferències, i tallers que s’han ofert per donar una dimensió acadèmica,  lúdica i creativa a la mostra.

Un dels actius del CAEE és l’atenció personalitzada que s’ofereix als visitants. Les enquestes que es  fan al públic destaquen l’excel·lent atenció rebuda per part de l’equip humà, en especial l’amabilitat  i l’alt grau de coneixements del personal. En aquest sentit, el 83% dels visitants valora de forma  excel·lent l’atenció per part del personal, un 15% diu que és bona i un 3% correcta.