L’Europeu de l’Spartan Race d’Encamp arrenca amb més de 750 infants a l’Spartan Kids

Les competicions continuen demà i diumenge amb els recorreguts d’adults i les cerimònies d’entrega de premis

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Encamp arrenca un cap de setmana ple d’esport i dinamització amb l’Europeu de l’Spartan Race. L’esdeveniment ha donat aquest matí el tret de sortida amb la participació de més de 750 infants, 500 alumnes de les escoles d’Encamp, i posteriorment, ha tingut lloc l’Spartan Kids oberta a tothom que ha aplegat 250 inscrits, i tot i que la pluja ha fet una mica la guitza, els més petits de la parròquia han gaudit de l’experiència espartana en primera persona. 

Les sortides dels escolars s’han fet de forma esglaonada des de l’aparcament del Prat de l’Areny, des de les 10 h fins a les 13 h. Durant el recorregut, els participants han sortejat diferents obstacles pel centre de la vila i han viscut de prop el que significa competir en un esdeveniment espartà. Les arribades s’han fet a la plaça dels Arínsols i tots els corredors han obtingut una medalla i una camiseta com a record de l’experiència. 

El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, ha agraït a les escoles participants la seva col·laboració i ha celebrat “hem volgut obrir la participació als més petits de la parròquia perquè puguin gaudir d’aquest esdeveniment en primera personal” 

En acabar el matinal amb les escoles, s’ha donat l’inici de l’Spartan Kids, que ha aplegat infants des de 4 anys fins a 15 anys. Les sortides han sigut també esglaonades i els recorreguts han anat des dels 800 metres els més petits fins aproximadament 3.200 metres els més grans. 

Les activitats continuen aquesta tarda amb la cerimònia d’obertura, que es farà a la plaça dels Arínsols a partir de les 19 h, i la posterior desfilada de banderes, que començarà a les 20 h i aplegarà representants dels 43 països presents en l’Europeu Spartan Race amb més de 5.500 participants. 

Competicions de dissabte i diumenge i nou espai de restauració 

L’Europeu Spartan Race continua demà amb les competicions dels adults de les categories ULTRA, BEAST i SPRINT, que tindran les sortides a partir de les 7.30 h i fins a les 13.30 h. A més, a les 18 h està prevista l’entrega de premis del campionat europeu a la plaça dels Arínsols.

De cara a diumenge, es faran les darreres sortides de la categoria SPRINT i SUPER des de les 8.30 h i fins a les 13.30 h i la novetat de la cursa per relleus. Posteriorment, a les 14 h hi haurà la cerimònia de tancament amb l’entrega de premis. 

A banda de la zona village i de les sortides i arribades, la zona de la plaça dels Arínsols i de l’aparcament de Prat de l’Areny compta també amb un espai de restauració que estarà obert durant tot el cap de setmana.

Recordatori de les principals afectacions de la mobilitat, aparcaments provisionals i bus naveta des del Funicamp

El Comú d’Encamp tancarà la circulació de la zona centre de la vila, concretament l’avinguda de Joan Martí, des de la plaça dels Arínsols fins a la rotonda de Prat de Genil, per la cursa des del divendres 9 de juny a les 10:00  i fins a les 15:30 , i de les 17:00  del mateix divendres fins al diumenge a les 21:00,  ja que està previst que tota la zona de Sant Miquel i Arínsols acullin vàries proves i l’arribada de totes les curses. Només es permetrà el pas als veïns i vehicles amb abonament a l’aparcament. 

Les parades d’autobús de les línies nacionals L2 i L4 i les de l’Uclic es desplacen uns metres de la ubicació actual,  ja que no circularan els autobusos des de la plaça dels Arínsols fins a la rotonda de Prat de Genil. S’habilita la parada a la rotonda a l’inici del carrer del Mirador, per un costat, i una altra, davant de la benzinera del vial de l’Obac, des del divendres a les 9:15 fins diumenge a les 22:00. 

 

Pel que fa a la mobilitat cal afegir el tancament de diverses zones d’aparcament per la ubicació de proves de la cursa i material de muntatge: aparcament de Sant Miquel a partir de dimecres 7 de juny i fins al dilluns 12 de juny, aparcament de Prat de l’Areny, des de dimecres 7 de juny fins dilluns 12 de juny, zona blava de les Feixes del Funicamp, des de dijous 8 de juny i fins al dilluns 12 de juny, zona blava de Prat de Baró, fins al 12 de juny, i una part de la zona blava de Les Pardines, des de dimarts 6 de juny fins dilluns 12 de juny.    

L’aparcament soterrat d’Arínsols estarà operatiu però amb entrada i sortida exclusivament per la part de la Travessera del Jardí, des de les 7:00 fins a les 23:00 des de divendres 9 de juny fins diumenge 11 de juny. 

 

A més, el comú d’Encamp habilita durant els dies de l’Spartan Race dues zones d’aparcament provisionals a la zona de l’antic càmping internacional i un bus naveta des de l’aparcament del Funicamp fins al centre de la parròquia. 

Mapa d’ubicacions de l’Spartan 2023