L’“Ara ve Nadal” de la Massana, a punt per obrir portes

Divendres, 3 de desembre, a les 18.30 h, encesa de llums a les Fontetes

Tot i que l’esdeveniment “Ara ve Nadal” programat per donar la benvinguda a les festes nadalenques arrenca divendres, amb l’encesa de llums, des d’aquesta tarda ja estaran en funcionament els tradicionals cavallets, en versió carrusel medieval, ja que funcionen amb mecànica manual.

Aquest matí ja han quedat muntats tant els cavallets com els altres elements que configuraran aquest esdeveniment, que s’allargarà fins el 12 de desembre.

Recordem que el Comú de la Massana ha programat dos esdeveniments diferenciats per les festes nadalenques: d’una banda, l’”Ara ve Nadal”, del 3 al 12 de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima; i d’altra banda, el “Mercat de l’Avet”, del 27 al 31 de desembre.

Pel que fa a l’acte inaugural, l’encesa de llums comptarà amb la intervenció dels joves del Punt 400 i els infants de l’Esplai. L’acte anirà seguit d’un concert de nadales a càrrec de Shuffle Express. Com va explicar el conseller de Cultura durant la presentació, “’l’oferta que hem preparat per al Nadal reflecteix la nostra aposta pels artistes locals, posant-los en valor en tots els esdeveniments que portem a terme”. El programa és variat i heterogeni d’aquest any, adreçat al públic de totes les edats i fomentant la vessant participativa.

Justament, una de les propostes més populars serà el taller de danses tradicionals a càrrec de l’Esbart Valls del Nord, una activitat intergeneracional per involucrar el públic en un assaig del grup dansaire.

Una altra activitat participativa serà el concurs de decoracions de Nadal, on els nens elaboraran els guarniments per l’avet de la plaça de les Fontetes.

D’altra banda, com a novetat, hi haurà una activitat molt interessant per al públic familiar: un planetari per descobrir el cel nocturn (dissabte, 4 de desembre).

Pel que fa al “Mercat de l’Avet”, s’inaugurarà just després de Nadal i Sant Esteve, i comptarà amb una gran varietat de parades gastronòmiques i d’artesania. A més, hi haurà un cicle de cinema infantil al teatre de les Fontetes, a més de tallers i la visita del patge reial.

Durant les festes nadalenques, la Massana compta amb altres activitats, com el concert d’Andorra Lírica o l’espectacle de l’ENA.

Tota la programació a www.lamassana.ad.