Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

La Visura Ciutadana selecciona els seus membres

Avatar photo

La Visura té entre altres propòsits i funcions, les d’interlocució, de promoció d’una ciutadania activa i compromesa, d’afavoriment del diàleg per ser un òrgan de consulta, emetre informes no vinculants o criteris sobre les polítiques públiques i elaborar propostes de millora

El Ministeri d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana ha celebrat aquest dimarts el sorteig per seleccionar els membres que formaran part de la Visura Ciutadana. El procés de selecció, tal com s’exposa al Reglament de participació ciutadana, ha consistit en un sorteig entre les 26 persones (10 dones i 16 homes) que van presentar la seva sol·licitud, entre el 19 de gener i el 16 de febrer del 2023, per formar part de la Visura.

Per dur a terme la selecció s’ha fet un sorteig, davant la secretaria general del Govern, per a l’urna de gènere femení i se n’han extret cinc butlletes. S’ha seguit el mateix procediment per a l’urna de gènere masculí. Les deu persones seleccionades passen a formar part de la Visura Ciutadana. Seguidament, s’ha procedit al sorteig de les persones suplents fent la selecció separada per gènere, extraient totes les butlletes, i s’ha enregistrat l’ordre per a cadascun dels gèneres.

El llistat de les persones seleccionades apareixerà publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). Les urnes utilitzades formen part del fons de Casa Rossell i s’han cedit especialment al Ministeri d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana per celebrar el sorteig.

Les persones seleccionades esdevenen una mostra representativa de la ciutadania no organitzada per un període de dos anys i rebran una gratificació de 300 anuals. La Visura té entre altres propòsits i funcions, les d’interlocució, de promoció d’una ciutadania activa i compromesa, d’afavoriment del diàleg per ser un òrgan de consulta, emetre informes no vinculants o criteris sobre les polítiques públiques i elaborar propostes de millora.

Així doncs, la iniciativa forma part de l’estratègia del Govern per fomentar un diàleg obert entre la ciutadania i els seus representants i està emmarcada en la ferma voluntat i compromís de l’Executiu en termes de transparència i bona governança, establint un canal i via de comunicació suplementària a les ja habituals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ten + 20 =

Notícia anterior

Renfe construeix un nou edifici a l’estació del Vendrell

Notícia següent

Terrible accident mortal: Dues bessones cauen d’un tercer pis al Bages

Notícies relacionades