La vacunació contra la COVID-19 es trasllada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell

La Plaça de Braus d’Andorra la Vella continuarà funcionant com a Stoplab per a la realització de proves de detecció

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha comparegut aquest divendres per actualitzar la situació sanitària del coronavirus SARS-CoV-2 a Andorra. Mas ha informat que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia al Principat és de 35.556 persones i es registren un total de 30.488 altes. El total de defuncions fins a la data és de 145.

Actualment hi ha 4.923 casos actius: 7 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 4 a l’UCI –3 amb ventilació mecànica–. Sobre la població escolar, hi ha 52 aules en vigilància activa –2 total i 50 parcial– i 162 en vigilància passiva.

Pel que fa al Pla de vacunació, la secretària d’Estat ha posat en relleu que des de l’inici de la campanya ja s’han administrat 153.505 vacunes –57.791 primeres dosis, 56.982 segones i 38.732 terceres de reforç–. En aquest sentit, Helena Mas ha avançat que a partir del 2 de febrer els vaccins s’administraran únicament a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i, en paral·lel, la Plaça de Braus d’Andorra la Vella continuarà funcionant com a Stoplab per a la realització de proves de detecció de la COVID-19.

Mas ha destacat que l’objectiu d’aquest canvi, que ja s’havia efectuat en altres moments de la pandèmia, respon a una optimització de recursos i així, si fos necessari, la vacunació es podria reprendre al dispositiu de la Plaça de Braus. El telèfon 775019, vinculat a la campanya de vacunació, estarà operatiu de dilluns a divendres.