La primera edició de l’Andorra Crea clou amb bona acollida entre els programadors culturals convidats

S’han celebrat més de trenta espectacles arreu del país de disciplines artístiques diferents, dansa, teatre, música, audiovisual i teatral

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un dels objectius principals del festival ‘Andorra Crea’ és l’obertura d’un aparador per  a la cultura del país, per aquest motiu, des de l’organització es va contactar  programadors dels països veïns perquè poguessin assistir a les actuacions d’aquest  cap de setmana amb la finalitat d’estimular la contractació de propostes artístiques  andorranes a l’estranger. Impulsant així la internacionalització, la professionalització  i el desenvolupament de les indústries culturals del Principat. 

Aquest objectiu principal ha estat complert, segons ha explicat el cap d’àrea d’Acció  Cultural del ministeri de Cultura, Joventut i Esports, Joan-Marc Joval: “hem afavorit  la trobada entre programadors i artistes, els quals han pogut iniciar converses per  obrir línies de contractació per actuar a l’estranger i també en festivals nacionals”. 

 

D’altra banda, la primera edició del festival de promoció de les arts andorranes ha  clos amb una bona acollida per part del públic del país. Joan-Marc Joval ha assegurat  que la programació d’espectacles a totes les parròquies ha permès acostar les  actuacions al públic local. 

S’han celebrat més de trenta espectacles arreu del país de disciplines artístiques  diferents, dansa, teatre, música, audiovisual i teatral. Cal recordar que el certamen  és subvencionat i organitzat pel Govern amb la col·laboració dels set comuns, els  quals hi ha contribuït econòmicament i facilitant la part tècnica i logística dels  equipaments comunals, on s’hi han celebrat els espectacles.